On yıldır böylesi görülmedi! Enflasyon uçuşa devam ediyor: Fiyatlar resmen el yakacak

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Eylül ayı tüketici ve üretici fiyat endeksleri yayınlandı. Yayınlanan rakamlara göre enflasyon yükseliş gösterdi.

On yıldır böylesi görülmedi! Enflasyon uçuşa devam ediyor: Fiyatlar resmen el yakacak

Ekonominin can damarı olan en kritik veri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Eylül ayı enflasyon verisi açıklandı. Eylül ayına göre TÜFE %3,08 oranında artış gösterirken enflasyon oranı da %80,21’den, %83,45’e çıkarıldı. Piyasanın bu konuda beklentisi ise enflasyonun %84’ün üzerine çıkacağından yanaydı.

Enflasyon verileri uçuşa devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Ağustos ayı TÜFE oranı %1,46 oranında artış göstererek yıllık bazda %80,21’e çıkmıştı. Eylül 2021 de TÜFE oranı bir önceki aya göre %1,25 oranında artmışken Eylül 2022’de bu oran bir önceki aya göre %3,08 oranında artış göstermişti. Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren %30,76 oranında haberleşme olurken en yüksek artış olan grup ise %117,66 oranıyla ulaştırma olarak açıklandı.

Ana harcama grupları kapsamında 2022 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre en az azalış gösteren grup %0,04 oranıyla alkol ve tütün olurken en yüksek artışın olduğu grup ise %9,99 ile konut olarak açıklandı. Eylül ayında toplam 144 temel başlık arasından 18 temel başlıkta düşüş gösterirken, 2 temel başlığın endeksinde değişim olmadığı görüldü. 124 temel başlık endeksi ise artış gösterdi.

On yıldır böylesi görülmedi! Enflasyon uçuşa devam ediyor: Fiyatlar resmen el yakacak - Resim : 1

Fiyatlar zamlanacak mı?

Enflasyon oranlarının giderek artış göstermesi gıdadan, giyime, mobilyadan, beyaz eşyaya kadar hemen her ürüne zam gelmesi demektir. Şuan herhangi bir zam ile ilgili açıklama gelmese de ilerleyen günlerde yavaş yavaş her ürüne zam gelmesi beklentisi vatandaşın canını yakmaya yetti.