MÜSİAD’dan asgari ücret açıklaması geldi!

2023 yılının gelişine kısa bir süre kala asgari ücretle ilgili araştırmalar devam etmektedir. Çeşitli iş dünyasından isimler tarafından asgari ücret açıklaması gelmeye devam ediyor.

MÜSİAD’dan asgari ücret açıklaması geldi!

Asgari ücret açıklamaları farklı isimler tarafından gelmeye devam ediyor. Bugün de Müstakil İş Adamları Derneği Kırşehir Şube Başkanı yani kısaca MÜSİAD Başkanı Ömer Ali Öz tarafından asgari ücret talebini doğru buldukları ve destek vereceklerini açıkladı. Asgari ücretle ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek olsa da iş dünyasından bazı isimler tarafından gelecek açıklamalarda dikkat çekmeye başladı. MÜSİAD Başkanı Ömer Ali Öz tarafından asgari ücretin arttırılması ve alım gücünün giderek artış göstermesiyle ilgili destek vereceklerini belirterek:

“Geçtiğimiz yılın Aralık ayında yapılan yüzde 50 oranındaki artışla asgari ücret, maalesef yüksek enflasyon sebebiyle çalışanlarımızın alım gücünün korunması noktasında yetersiz hâle gelmişti. Bu bağlamda yapılan yüzde 30’luk artışla asgari ücretin yılın ikinci yarısı itibariyle net 5 bin 500 TL’ye çıkarılmasını memnuniyetle karşılamıştık” dedi.

Asgari ücrette artış…

Asgari ücrette artış

MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Ömer Ali Öz tarafından asgari ücretle ilgili yapılan açıklamada:

“Tek bir çalışanın bile alın terinin enflasyona ezdirilmemesi için, asgari ücrette ara bir artışın elzem olduğunu belirtiyoruz. İstihdam çalışmalarının da bu noktada önemli olacağı kanaatini taşıyoruz. Güçlü gelecek için gerekli olan her şey yapılmalı. Kırşehir’de tarımsal ürünlerinin katma değerinin de şehirde kalmasını sağlayacak altyapı ve ulusal marka olma yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” denildi.