O isimden şok açıklama: Asgari ücret 8690 TL olabilir!

2023 yılına kısa bir süre kala asgari ücrete gelecek zam oranıyla ilgili araştırmalar hız kazandı.

O isimden şok açıklama: Asgari ücret 8690 TL olabilir!

Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama kapsamında yapılan açıklamalar insanların asgari ücretle ilgili yeni tutarlar gündeme getirmesine neden oldu. 2023 yılının gelmesine kısa bir süre kala asgari ücret ne kadar olacak? Sorusu arama motorları üzerinde sıklıkla araştırılmaya başlandı. Bugün yapılan açıklama kapsamında 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nde işveren sigorta prim desteğinin artırılacağı duyuruldu. Yapılacak artışın %58 oranında yapılacağının açıklanmasının üzerine bu tutar asgari ücrete eğer yansırsa yeni asgari ücret 8690 TL olabilir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapılan açıklama kapsamında: "2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nde bütçe giderlerinin 4 trilyon 470 milyar lira, bütçe gelirlerinin 3 trilyon 810 milyar lira olacağı öngörülmektedir" denildi.

Asgari ücret 8690 TL olabilir!

Asgari ücret 8690 TL

Merkezi Yönetim Bütçesi hazırlanırken bütçe içerisinde yer alan en önemli içerik ise işverene verilecek sigorta prim desteği olarak açıklandı. 2022 yılında 43.1 milyar TL olarak belirlenen işveren sigorta prim desteği 2023 yılında 68,1 milyar TL olarak belirlendi. Sigorta prim desteğinin %58 oranında artış göstermesi işverenin yükünü azaltacağından dolayı hem işçi hem iş veren memnun kalacaktır. Eğer işverene verilen sigorta prim desteği ile aynı oranda asgari ücret artışı yapılırsa eğer 2023 asgari ücret tutarının 8690 TL gibi bir meblağa çıkması bekleniyor.

Kulislerde konuşulan bu tutarın harici Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından da asgari ücret açıklaması yapılmıştı. Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada:

"Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" denildi.