Konutlardan farklı olacak! TOKİ arsa taksitleri…

İhtiyaç sahibi vatandaşların ev sahibi olmasına imkan tanıyan TOKİ ayrıca arsa satışı yapmaktadır. Arsa satışı başvurularının ardından ödemelerle ilgili araştırmalar başladı.

Konutlardan farklı olacak! TOKİ arsa taksitleri…

Geçtiğimiz günlerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle ilgili açıklamalar gelmeye başladı. 25 Ekim tarihinde temeli atılacak olan projeye toplamda 7,5 milyon kişinin başvuru yaptığını belirten Bakan tarafından kura çekimlerinin 2023 yılına kadar devam edeceği açıklandı. Konut fiyatlarında taksitlerin yükseleceğine değinilirken, arsa projesinde taksitlerin sabit kalacağına değinildi. İşte, detaylar…

13 Eylül tarihinde başlayan TOKİ ev başvuruları 31 Ekim tarihine kadar devam edecek olmakla beraber geçtiğimiz günlerde de TOKİ arsa başvuruları başladı. Arsalarda taksit fiyatlarının artmayacağı, sabit kalacağını vurgulayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Yüksek konut fiyatları düşecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama kapsamında TOKİ ev fiyatlarına değinilirken şimdilerde ise arsa fiyatlarıyla ilgili açıklama yapıldı. Murat Kurum tarafından yapılan son açıklamada konut fiyatlarının düşeceğine değinildi. Kurum tarafından yapılan açıklamada:

“Biz vatandaşımızın sesine kulak vererek bir çözüm geliştirdik. Biz talebin karşılanabilmesi amacıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesini hayata geçiriyoruz. Arz talep dengesini yakalayacağız ve konut fiyatları düşecek.

Geriye dönüp baktığımızda söyleyip de yapamadığımız bir şey yok. Şehir hastanesi dedik yaptık, millet bahçesi dedik yaptık. Demiryollarını, havalimanı sayısını arttıracağız demişiz artmış. Biz bunları gerçekleştirmiş bir iktidarız. Depremler oldu, yangın oldu, sel oldu biz oralarda yöresel mimariye uygun konutlarla orada projelerimizi gerçekleştirdik. Tüm bunları yapan irade 250 bin konutu da yapar. Bundan önceki 20 yılda yaptığımız gibi yine yapacağız ve vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

TOKİ arsa

Arsa taksitleri artmayacak!

TOKİ konut fiyatlarının her yıl memur maaş zammına gelen oranla taksitlerinin artacağına değinen Murat Kurum yaptığı son açıklamada arsa fiyatlarının sabit kalacağına değindi. Murat Kurum tarafından:

İlk Evim Arsa projesine başvurular 331 bine ulaştı. Konut projesine başvuranlar arsaya da başvurabilirler. İkisi de çıkarsa birini tercih etmek durumundalar. Arsalarda taksitlerde fiyat artışı olmayacak. Taksitler sabit olacak. Aynı anda başvuran çiftlerden biri müracaat ettikleri bankaya gidip başvurusunu çekmek durumunda. Başvuru ücreti de tarafına iade edilecek” denildi.