Bakan’dan açıklama geldi! TOGG fiyatı ne kadar olacak?

Bir süredir yerli otomobil ile ilgili çalışmalar devam ederken fiyatlarla ilgili de farklı fiyatlar ortaya atılmaktadır. Bugün, Teknoloji Başkanından açıklama geldi.

Bakan’dan açıklama geldi! TOGG fiyatı ne kadar olacak?

Bugün, Nevşehir’de düzenlenen 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları adı verilen etkinliğe katılım gerçekleştiren Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından TOGG fiyatı ile ilgili açıklama yaptı. Yerli otomobil almak için sabırsızlıkla bekleyen kişiler tarafından sıklıkla araştırılan konuların başında TOGG fiyatı yer aldı. TOGG fiyatı ile ilgili açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklama yapıldı. Bugün, 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları adlı etkinliğe katılan Varank önemli açıklamalar yaptı. 2023 yılında TOGG’un banttan inerek satışa sunulacağına değinen Varank, yerli otomobil fiyatına da değindi.

TOGG fiyatı belli mi?

TOGG fiyatı

Son zamanlarda giderek artış gösteren sıfır araç fiyatları sebebiyle TOGG fiyatı da sıklıkla araştırılmaktadır. Bugün, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank tarafından TOGG fiyatıyla ilgili açıklama yapıldı. Bakan Varank tarafından:

“Biliyorsunuz bu bir özel sektör yatırımı. Burada şirketin bir fiyat politikası var. Başından beri şunu söylüyorlar. 'Biz piyasaya C sınıfı SUV bir araçla çıkacağız. Dolayısıyla aynı segmentteki yani C sınıfı SUV segmentindeki içten yanmalı, benzinli dizel araçlar hangi fiyattan satılıyorsa biz o fiyat marjından piyasaya gidip rekabetçi olacağız'.

Başından beri söyledikleri bu. Bu manada da fiyatını merak edenler listeleri alırsınız elinize. Şu anda piyasada C sınıfı SUV araçlar hangi fiyatlardan satılıyor?" denildi.

Bakan tarafından bahsedilen C sınıfı SUV araç fiyatları ise 450 Bin TL ile 690 Bin TL arasında değişiklik göstermektedir. TOGG da satışa çıkarılacağı zaman bu fiyattan satışa sunulacağı düşünülmektedir.