Müjde: İşçi maaşları 9500 TL oldu!

Giderek artış gösteren enflasyon oranları vatandaşın cebini ekonomik yönden etkilemektedir. O belediye tarafından işçi maaşlarına zam geldi.

Müjde: İşçi maaşları 9500 TL oldu!

Kısa süre önce bankalar tarafından gelen promosyon müjdeleri harici şimdide maaş zammı yapılacağı müjdesi verildi. Bir müjde de Şanlıurfa Haliliye Belediyesi tarafından geldi. Şanlıurfa Haliliye Belediyesi ile Hizmet-iş Sendikası arasında imzalanan yeni bir sözleşmeyle Belediye çalışanlarına %110 oranında zam yapıldığı açıklandı.

Açlık sınırının 7 bin TL üzerinde olması hemen herkesin cebini olumsuz olarak etkilemektedir. Hal böyle olunca farklı farklı belediyeler tarafından işçi maaşlarına zam yapıldığı haberi gelmeye başladı. Bir haber de Şanlıurfa Haliliye Belediyesi tarafından geldi. Şanlıurfa Haliliye Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında bir Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İmzalanan toplantıya Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, HAK-İŞ Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa 1 Nolu Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu ve bazı belediye personelleri katıldı. Katıldıkları toplantıda belediye personellerine zam yapıldığı açıklandı.

İşçi maaşları 9500 TL’ye çıktı!

İşçi maaşları

Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Canpolat tarafından yapılan anlaşmadan önce her daim işçilerin yanında olduklarını belirtmesinin yanı sıra birazdan en iyi sözleşmeyi imzalayacağız denildi. Toplu İş Sözleşmesiyle belediye işçisi maaşlarına %110’a yakın zam yapıldığı açıklanırken ayrıca yemek ücretlerine de zam yapıldığı açıklandı. Başkan Canpolat tarafından:

“İlklerin ve yenilerin belediyesi olacağız, hep iyisi ve en iyisi olacağız dedik ve en iyi sözleşmeyi inşallah birazdan imzalamış olacağız. İnşallah yüzde 110’a yakın bir zam oranı ile birlikte. Bu da yetmedi yeni bir müjde daha vermek istiyorum. Ocak ayından itibaren yemek ücretleriniz günlük 55 lira olarak hesaplarınıza yatacak. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” denildi.

Haliliye Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan sözleşme kapsamında maaşlara zam geldiği açıklandı. Açıklanan veriler kapsamında işçilerin yüzü gülerken, işçiler emeği geçenlere teşekkür etti. Yapılan zamdan sonra işçi maaşlarını 9 bin TL ile 9 bin 500 TL arasında olacağına değinildi.