Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi zirvesini topladı

Dalgalı döviz kurunun bugün sabah saatlerinde yükselişe geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi zirvesini topladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi zirvesini topladı

Döviz kuruna Merkez Bankası’ndan haftalar içerisinde dördüncü doğrudan müdahalenin ardından 15 bandına yaklaşan dolar kuru şu dakikalarda 14,20’lerde seyrediyor. Gerek dalgalı kur gerekse benimsendiği söylenen yeni ekonomi modelinin yanı sıra son iki haftadır görüşülen asgari ücret zammı tartışmaları halkın gündemini oluşturuyor. Tüm bu etmenlerin Türkiye ekonomisindeki yeri ve yapılacakların istişaresinin gerçekleşeceği zirve için Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün 15.00’da İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nde ekonomi zirvesini topladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin yer aldığı toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da katıldı. Öte yandan zirvede kamu bankalarının genel müdürleri de yer alıyor.

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmeden çıkacak notlar merakla bekleniyor. Gelişmeler elimize ulaştıkça sizlere bilgi vereceğiz.

Etiketler