Morgan Stanley, rekor seviyeye yükseldi

ABD yatırım bankasının net kârı ilk çeyrekte iki katından fazla artarak 4 milyar dolara ulaştı.

Morgan Stanley, rekor seviyeye yükseldi

ABD yatırım bankası Morgan Stanley, piyasalarda hakim olan coşkudan ve ekonomi salgından yavaş yavaş iyileşirken şirketler tarafından gerçekleştirilen sayısız işlemden yararlanarak ilk çeyrekte rekor sonuçlar açıkladı.

Cuma günü yapılan açıklamada, kuruluşun net karının ikiye katlanarak 4 milyar dolara yükseldiği bildirildi. Hisse başına raporlanan ve istisnai ürünler hariç tutulduğunda, analistler için karşılaştırma ölçütü, beklenen 1,70 dolardan çok daha fazla olan 2,19 dolara ulaştı.

Bankanın geliri yüzde 61 artışla 15.7 milyar dolar oldu.

Önemli yatırım bankacılığı faaliyetine sahip diğer Wall Street devleri gibi Morgan Stanley, özellikle perakende tüccarların akışı ve PSPC çılgınlığı nedeniyle borsa endekslerindeki rekor seviyelere yükselişinden yararlandı. halihazırda listelenmiş boş bir kabuk gibi davranan bir şirketle birleşen bir şirket için.

Goldman Sachs ayrıca Çarşamba günü rekor sonuçları açıkladı.

Gelir Morgan Stanley, halka arz veya tahvil piyasası yoluyla birleşme ve devralma yapmak veya para toplamak isteyen şirketlere danışmanlık yapmaktan elde etti.

Salgın geçen yıl milyonlarca işi mahvetmiş ve ülkedeki birçok küçük işletmenin iflasına yol açarken, büyük şirketler genellikle çıtayı iyi tutmuş ve faaliyetlerini sürdürmüştür. Yılın başından beri, sağlam bir ekonomik toparlanmanın başlangıcından da faydalandılar.

Morgan Stanley ayrıca hisse senedi aracılığından elde edilen gelirin yüzde 17, tahvil ve para birimleri gibi varlıkların aracılık edilmesinden elde edilen gelirin yüzde 44 arttığını gördü.

Banka aynı zamanda servet yönetiminde de aktifti ve bu faaliyetten elde edilen ciro yüzde 47 arttı. 

Etiketler