Coinbase tahvil yoluyla 1,5 milyar dolar toplamayı planlıyor

ABD kripto borsası Coinbase şu anda SEC ile anlaşmazlık içinde. Şimdi finansal piyasalarda sermaye artırmak istiyor. Bitcoin borsası taze parayla ne yapacak?

Coinbase tahvil yoluyla 1,5 milyar dolar toplamayı planlıyor

13 Eylül'de Coinbase, şirketin yeni sermaye stoklamayı planladığını belirten bir basın açıklaması yayınladı. Şirket, finansal piyasalara 1,5 milyar ABD doları tutarında tahvil yerleştirmeyi planlıyor. Kesin faiz oranı ve geri ödeme koşulları, ilk kez alıcılarla daha kesin bir şekilde müzakere edilecektir.

Basın bülteninde şunlar belirtiliyor:

Bu sermaye artışı, zaten güçlü olan bilançomuzu ucuz sermaye ile güçlendirme fırsatı sunuyor. Coinbase, tekliften elde edilen net geliri, ürün geliştirmeye devam eden yatırımların yanı sıra Coinbase'in gelecekte tanımlayabileceği diğer şirketlere, ürünlere veya teknolojilere yönelik potansiyel yatırımları veya satın almaları içerebilecek genel kurumsal amaçlar için kullanmayı amaçlıyor. Teklifin tamamlanması piyasa ve diğer koşullara tabidir.

Coinbase, hissedarlara en son mektubu sadece 10 Ağustos'ta yayınladı. Coinbase, ikinci çeyreği 4 milyar dolarlık nakit ve nakit benzeri varlıklarla kapattı. Kötü zamanlar için bir çeşit savaş sandığı. Kısacası: Vergi makamları ile herhangi bir stresten kurtulmak için mükemmel. Mevcut düşük faiz oranları ile şirketin şu anda ucuza para toplaması da mümkün.

Engellerle genişleme kursu

Ağustos ayının başında, Coinbase'in genişleme kursunun görünürde bir sonu olmadığı görülüyordu. Ancak son zamanlarda, resim farklı görünüyor. Çünkü ABD kripto borsasında bir e-posta dökümü Ağustos ayının sonuna kadar değildi. 125.000 kullanıcı hatalı bir şekilde giriş bilgilerinin değiştirildiğini söyleyen bir mesaj aldı. Buna ek olarak, Yalnızca 9 Eylül'de SEC'in artık kendisini Coinbase'e bağlayacağını bildirdi. ABD mali düzenleyicisi ile kripto borsası arasındaki anlaşmazlık, planlanan borç verme programı ile ilgili. Bu kredi programı sayesinde müşteriler yüzde dörde kadar etkin getiri elde edebilir. Bu yasal anlaşmazlığın sonucu şu anda belirsizdir.

Etiketler