Mobil tarifelere zam!

Bugün itibari ile mobil tarifeler için zam uygulanacağı duyuruldu. Duyuru sonrası zam oranı oldukça merak edildi. İşte detaylar...

Mobil tarifelere zam!

Mobil tarifelere zam!

Milyonlarca cep telefonu kullanıcı yeni güne bir zam haberi ile başlayarak fiyatların artışını izledi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) mobil iletişimde uygulanan ücret tarifesine %52,5 oranında zam yaparak bu konuda yeni artış fiyatlarını açıkladı. BTK’nın internet sitesinde yer alarak yayınladığı ve Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan kurul kararına göre mobil şebekelerden yapılan yurtiçi aramalarda azami ücret 87.53 kuruştan 1.23 TL’ye yükseldiği için yeni zam kararı açıklandı.

  Bu ücret geçen yıl 1 Nisan’da 80.64 kuruş olarak kayıtlara geçmişti. Diğer bir ifade ile yurtiçi aramalarda azami ücretinin dakikası son bir yılda %52,5 artış yaşamış oldu. Yapılan bu zam oranı oldukça ilgi görerek tepkiye yol açmasına sebep oldu.

Azami ücretler yükseltildi!

Habertürk’te yer alan habere göre, yurt dışı aramanın dakika ücreti 12,23 TL’ye yükseltilir ilen hat devir ücreti 23,32 TL oranına numara değişikliğinin ve SIM kart değişikliğinin ücreti 53,20 TL oranına açma ve kapama ücreti ise 54,27 TL oranına kadar yükselirken, yurt dışı mesaj ücreti ise 88,49 TL oranına çıktı. Önceki yıllarda 1 Nisan ve öncesinde yayınlanan söz konusu azami ücret tarifesini ilgilendiren zam oranı, bu yıl 8 Nisan itibariyle ancak kamuoyuna açıklanarak bu oranda bir zam yapılacağı önceden duyurulmuştu. BTK Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı ve 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde kabul edilen mobil elektronik haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi şu şekilde açıklandı.

Yurt içi arama ücreti mobil şebekelerden Sabit şebekelere yapılır ise 1.23 kuruş sabit şebekeden mobil şebekeye yapılır ise 1.23 kuruş, yurt dışını arama ücreti 12.23 TL, isim değişikliği 15.93 TL, hat devir ücreti 23,32 TL, sim kart değişikliği garanti kapsamında değişim ücretsiz, kullanıcı hatası değişim 53.20 TL, açma kapama ücreti 54.27 TL, yurt içi kısa mesaj ücreti 88,49 kuruş, yurt dışı kısa mesaj ücreti 2.16 TL, posta ile iletilen ayrıntılı fatura ücreti 1.61 TL, bilinmeyen numaralar servis ücreti 3.46 TL olarak güncellendi.