Fiyatı tam 2 katına çıktı: Kilosu 300 TL’yi buldu!

Geçen yıla göre bu yıl hemen her ürünün fiyatı artış göstermiştir. O ürünün fiyatı geçen yıla göre tam 2 kat arttı.

Fiyatı tam 2 katına çıktı: Kilosu 300 TL’yi buldu!

Havaların soğumasıyla beraber bitkisel ürünlere rağbet artış gösterdi. Özellikle grip ve soğuk algınlığından koruyacak olan bitkisel ürünlere talep giderek artıyor. Geçen yıla göre 150 TL ile 180 TL’den satışa sunulan kış çayının kilosu şuanda 300 TL’yi buluyor.

Kış ayına kısa süre kala insanlar tarafından bitkisel ürünler rağbet görmeye başladı. Genelde aktarlarda satılan ve bağışıklık sistemini daha da güçlendirmek isteyen kişiler bitkisel ürünlere yönelmeye başladı. Soğuk kış günlerinde hasta olmamak adına içilen kış çayının kilosu geçen yıl 150 TL iken bu yıl 300 TL’ye çıktı.

Kilosu 300 TL’den satılıyor!

Kış günlerinde içini ısıtmak isteyen kişiler çayları birleştirerek hem hastalıktan korunuyor hem de bitkisel tükettiği için oldukça fayda sağlıyor. Bugün piyasanın nabzı tutuldu. İstanbul Eminönü esnafı ile röportaj yapıldı. Yapılan röportajda geçen yıl kış çayının kilosu 150 TL ile 180 TL arasında satılırken, bu yıl da 250 TL ile 300 TL arasında satışa sunulmaktadır. Geçen yıla göre fiyatının tam iki katına çıkması herkesin dikkatini çekse de daha kış ayı gelmeden fiyatlar böyleyse kış gelince fiyatların daha da artacağını düşünüyoruz.

Kış çayı kilosu

Daha havalar tam soğumadan bile kış çayının talep gördüğünü belirten esnaf Mahmut Yıldız tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada insanların 100 gram veya 200 gram gibi gramla alışveriş yaptığına değinildi. Yıldız tarafından yapılan açıklamada:

"Karışık olarak bazı çay çeşitlerimiz var. Vatandaşlar şimdiden alarak kışa hazırlık yapıyorlar. Kış çayı, vücudun direncini arttırır, soğuk algınlığını giderir. Evde birçok karışım ile kış çayı yapabiliriz. Bal, kış çayı, zencefil, limon, tarçın, ada çayı gibi karışımlar yaparak kış güzel bir şekilde geçirebiliriz. Fiyat artışının sebebi ise ürünler az toplanıyor ve gençlerin bu işe çok fazla ilgileri olmuyor. Bu da fiyat artışına sebep oluyor. Yurt dışından gelen vatandaşlar kış çayını biraz fazla alıyor fakat yerli müşterilerimiz ortalama 100 ile 200 gram arasında alıyorlar" denildi.