Metaverse'nin ilerleyen süreçlerinde bizleri neler bekliyor?

Metaverse sistemi yakın zamanda açıklandı. Ancak halen çok merak edilen bu sistem hakkında ki bilgiler için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Metaverse'nin ilerleyen süreçlerinde bizleri neler bekliyor?

Metaverse’nin Geleceği Parlak Mı?

NFT sistemi ilk olarak geçen yılın sonlarına doğru girerek büyük oranda değişiklik yaşanmasına sebep oldu. Türkiye’nin ilk kripto para regülasyon çalışmalarında danışma ekibinde yer alan ve Metaverse ile birlikte NFT gibi Web 3.0 kavramları üzerine çalışmalarını sürdüren Devrim Danyal Metaverse ile ilgili merak edilenleri anlatarak sorulara bir nebze olsun cevap verdi. Birçok girişimci kendi ‘Metaverse’ini geliştirmek için uğraşırken yatırımcılar çoktan ‘sanal arsalar’ için kıran kırana yarışıp yüklü miktarda paraları vermeyi göze aldı.

 İş o kadar büyüdü ki geleceğin Metaverse’de olduğunu düşünen Facebook, şirket adını Meta olarak değiştirdi ve bu alanda yatırımlarını artıracağını belirten Facebook şirket kurucusu her geçen gün büyüyen kripto para alanında birçok çalışmasını hayata geçirdi. Türkiye’nin ilk kripto parası olarak bilinen metaverse çalışmalarında danışma ekibinde yer almış olan ve kendi adıyla kurduğu akademide çalışmalarını devam ettiren Danyal’a Metaverse ile ilgili birçok alanda çalışması bulunuyor. Bu çalışmaların hayata geçip geçmeyeceği yada ne kadar bir kısmının hayata geçeceği merak ediliyor.

Hangi metaverse projesinin kullanılacağına insanların ilgisi karar verecek

Metaverse denilen sistem bir kitlenin yada kurumun tek başına satın alacağı bir yapıya sahip değildir. Bu nedenle isteyen her bireysel kişi kendi metaverse sistemini yaratarak bir dünya kurabilir ve bu dünyayı dilediği şekilde yönetebilir. Metaverse sistemleri arasında seçim yapılığı zaman kurulan sistemler üzerinden hangisinin daha çok kullanılması insanların ilgisine bağlı olarak belirlenecek.

Metaverse sistemi için düşünülecek olan en uygun şey ise ıssız bir adayı şehirleştirmeye çalıştırmaktır. Bu nedenle de birey olan her kişi metaverse sistemini kullanarak kendi alanını oluşturup bu alana töre çalışmalar yapabilir. Şu an halen yapılanma aşamasında olan metaverse için bir gelecek planı kurmak pek uygun değil. Ancak ileri ki süreçlerde sistem kurulduğu zaman tam olarak bilgi verilebilir.

Etiketler