Zuckerberg, sanal para yaratmak için planlar hazırlıyor

Yeni Financial Times raporuna göre, Meta çalışanları tarafından dahili olarak bu şekilde adlandırılan “Zuck Bucks”, metaverse için tasarlanmış bu sanal paralardan biridir.

Zuckerberg, sanal para yaratmak için planlar hazırlıyor

Roblox Tabanlı olan Robux Para Birimi gibi Olacak

Rapor, bu madeni paranın blok zincirine dayalı bir kripto para birimi olmayacağını belirterek şunları ekledi;

Bunun yerine Meta, popüler çocuk oyunu Roblox'taki Robux para birimi gibi oyun uygulamalarında kullanılanlara benzer şekilde, şirket tarafından merkezi olarak kontrol edilecek uygulama içi belirteçleri tanıtmaya yöneliyor.

Roblox'un oyun içi para birimi olan Robux, oyunun uygulamaları aracılığıyla satın alınabilir ve daha sonra yükseltmeler veya avatar aksesuarları için ödeme yapmak için kullanılabilir. Roblox, Robux etrafında büyük bir iş kurdu ve Meta bu başarının bir kısmını taklit etmeye çalışıyor olabilir.

meta-token

Raporda, Meta'nın ayrıca, başta Facebook olmak üzere şirketin sosyal platformlarına katkılarından dolayı kullanıcılara ödüllendirilecek olan sosyal ödüller oluşturma planları hazırladığı da belirtildi.

Raporda, "Başka bir çalışma da fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'da belirli etkileyicilerle ilişkilendirilebilecek "yaratıcı paraları" yapmaktır" dedi.

Meta'nın blok zinciri tabanlı kripto varlıklardan uzaklığı, şirketin ABD destekli bir stablecoin başlatma projesinin muazzam bir düzenleyici tepkiyle karşı karşıya kalmasından ve sonunda başarısız olmasından sonra geldi. Daha sonra, bildirildiği gibi, Amerikan sözleşmeli bankası Silvergate, Diem'in fikri mülkiyetini satın alma planlarını doğruladı.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yönetilen Meta, Facebook ve Instagram gibi ana sosyal ağ ürünlerinin popülaritesi düşmeye devam ederken alternatif gelir akışlarını araştırıyor.

Meta'nın 2021 4. Çeyrek ve tüm yıl performans sonuçlarına göre, Facebook 2021'in son çeyreğinde günlük 1 milyon aktif kullanıcı kaybetti. Raporda, bu kayıpları telafi etmek için Meta, cazip oranlarda küçük işletme kredileri sağlamak gibi daha geleneksel finansal hizmetler sunmaya çalıştığı belirtildi.

FT, "Hiçbir şey hemen planlanmamakla birlikte, şirket daha önce potansiyel kredi ortaklarıyla görüşmelerde bulundu," dedi ve "çabaların çoğunun görüşülmesinin ilk aşamalarında olduğunu ve değiştirilebileceğini veya bırakılabileceğini" sözlerine ekledi.

Bununla beraber, şirketin sosyal platformlarında takas edilemeyen tokenler için destek ekleme planlarını tamamladığı ve buna Facebook'un da dahil olduğu bildirildi.

coin-token

Mark Zuckerberg, Mart ayı ortasında Instagram'ın "önümüzdeki birkaç ay içinde" NFT'leri desteklemeye başlayacağını açıkladı . Ancak FT, Meta'nın Facebook'ta NFT'leri de getirmeyi hedeflediğini iddia etti. Raporda, "Meta, Mayıs ortasında Facebook'ta NFT'ler göndermek ve paylaşmak için bir pilot uygulama başlatmayı planlıyor" dedi.

Sosyal platformun daha sonra NFT sahipliğini Facebook gruplarına üyelik için bir ön koşul haline getirebilecek bir özelliği test etmeye başlayacağını da sözlerine ekledi. Meta'nın sanal dünyaya artan ilgisi ve blockchain tabanlı yenilikler, şirketin üst düzey yöneticilerinin Metaverse'i "internetin bir sonraki bölümü" olarak görmeleriyle ortaya çıkıyor.

Meta'nın finans bölümünün yeni başkanı Stephane Kasriel, "Ürün stratejimizde ve yol haritamızda değişiklikler yapıyoruz” diye bildirdi.

Etiketler
Yorumlar