Cardano ADA'dan bir Afrika yatırımı daha!

Cardano tarafından gelen son açıklamayla Input-Output şirketine ait Project Catalyst, Afrika merkezli Iceaddis şirketiyle işbirliğini doğruladı. İşte detaylar...

Cardano ADA'dan bir Afrika yatırımı daha!

Cardano (ADA)'nın görünmeyen yüzü ve destekçisi olarak bilinen Input-Output şirketine ait Project Catalyst, Afrika merkezli Iceaddis şirketiyle işbirliğine giderek "Ariob" projesini başlattıklarını duyurdu.

Gelen resmi açıklamada duyurulan projeyle birlikte Afrika’daki mevcut problemler için ürünler üretilmesi ve bu doğrultuda Cardano’nun inovasyon tabanı olan Project Catalyst'in büyümesi hedeflendiği belirtildi. Yapılan işbirliğiyle birlikte çeşitli startup şirketlere de gerekli eğitim ve kaynakların sağlanacağı vurgulandı.

Afrika odaklı hemen hemen her projeye kapı aralayan Ariob inkübatörü, şu an tüm doğrulamalarla birlikte bünyesinde 9 adet Afrika çıkışlı girişimi barındırıyor.

İlk değil ilgi hep vardı!

IOHK Afrika Operasyonları Direktörü John O’Connor, şubat ayı sonlarında yaptığı açıklamada Kenya KOBİ’lerine verilen ilk kredi setiyle ilgili bilgiler vermişti. Açıklamalarla birlikte birçok haber paylaşımı da yapan O'Connor, Cardano ve RealFi’nin potansiyelini öne çıkarmıştı.

ADA kurucusu Charles Hoskinson de birçok kişi gibi yaptığı açıklamalarla Kenya ile başlamak üzere şirketin Afrika’da daha da aktif olacağını belirtmişti. Kişisel şirket sözlerinin ardından Hoskinson, bu şekilde atılacak adımların gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki farkı da dengeleyeceğini söylemişti.

Cardano, 2021 yılında IOH Etiyopya Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak 5 milyon Etiyopyalı öğrencinin akademik kimlik doğrulamalarını gerçekleştirmişti. ADA tabanlı Atala PRISM teknolojisi Etiyopyalı öğrenciler için özel olarak hazırlanmıştı.

RealFi: İhtiyaç sahibi insanların finansal alana erişimi olarak ifade ediliyor.