Messi, forma satışıyla Ronaldo'nun rekorunu kırdı

PSG'ye transfer olan Lionel Messi'nin yeni formalarından bir günde 830 bin adet satıldığı aktarıldı. Ronaldo'nun 520 binlik forma satış rekorunu kırdığı iddia edilen rakamın 100 milyon doların üzerinde bir getirisi var.

Messi, forma satışıyla Ronaldo'nun rekorunu kırdı

Fransa Ligue 1 ekibi Paris Saint Germain'in Lionel Messi'yi transfer etmesinin etkileri hissedilmeye devam ediyor. PSG'nin Messi formalarından sağladığı dev gelir belli oldu. İddiaya göre Messi, Ronaldo'nun rekorunu kırdı.

830 bin forma

Messi'nin PSG'ye transferinin futbol tarihinin forma satış rekorunu kırdığı öne sürüldü. İtalya ve İspanya basınında yer alan haberlerde Arjantinli yıldızın yeni takımıyla anlaşmasından sonra 24 saat içinde 830 bin forma satıldığı aktarıldı. Bu rakamla Ronaldo'nun Juventus'a gidişinin ardından satılan forma sayısı geride kaldı. Lionel Messi için gerçekleştirilen forma satışında 105 milyon dolar elde edildiği söyleniyor.

Paris Saint Germain'in üretici firmayla anlaşması gereği bu ücretin belli bir miktarını aldığı aktarıldı. Real Madrid ile yollarını ayırdıktan sonra Juventus'a giden Ronaldo için hazırlanan formalardan 24 saatte 520 bin adet satıldığı ve bunun rekor olduğu belirtilmişti.

Bu satışın Torino ekibine 60 milyon dolar getirdiği aktarılmıştı. PSG böylece yıldız oyuncu için harcayacağı paraları karşılayacak kaynağın da büyük bir kısmını bulmuş oldu.

Futbolcunun gelişinden sonra büyük oranda artan fan tokenları aracılığıyla da milyon euroluk yeni gelirler sağladığı öne sürüldü.

Fransız ekibinden yıllık yaklaşık 35 milyon euro alacağı söylenen Messi'nin maaşının önemli bir kısmının, elde edilen bu gelirlerle karşılanma fırsatı doğuyor.

Etiketler