Merkez bankası anketinde dolar tahmini yükseldi!

Merkez Bankası tarafından her ay gerçekleştirilen Piyasa katılımcıları anketinin Aralık ayı sonuçları bugün açıklandı. Merkez bankası anketinde dolar tahmini yükseldi!

Merkez bankası anketinde dolar tahmini yükseldi!

Merkez Bankası tarafından her ay gerçekleştirilen Piyasa katılımcıları anketinin Aralık ayı sonuçları bugün açıklandı. Yapılan ankete göre TÜFE beklentisi, dolar tahmini ve büyüme beklentisi yükselirken faiz beklentisi ve ihale faiz oranı düşüş gösterdi. BİST hedefi geçen aya göre yüksek olarak açıklanmasının hemen ardından Merkez bankası da Piyasa katılımcıları anketini sonucunu duyurdu. Bugün açıklanacak olan ABD enflasyonundan sonra bu rakamların farklılık göstereceği de tahmin edilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen piyasa katılımcıları anketine göre TÜFE beklentisi %23,85’e yükselirken, yıl sonu dolar tahmini ise 13,77’ye çıktı.

Merkez Bankası, Aralık ayıyla ilgili piyasa katılımcıları anketini duyurdu. Yapılan ankette TÜFE beklentisi %19,31’den %23,85’e yükseldi. Piyasa katılımcıları anketine göre de yıl sonu dolar kuru beklentisi 9,97’den 13,77’ye yükseldi.

Dolar tahmini

Yıl sonu büyüme beklentisi yükseldi!

Kasım ayı anketine göre yıl sonu büyüme beklentisi %9,2’ydi. Yapılan son ankete göre yıl sonu büyüme beklentisi 9,9’a yükseldi. Cari açık beklentisi 19,2 milyar dolar iken, 15,6 milyar dolara geriledi.

Faiz beklentisi düştü!

BİST Repo ve Ters Repo Pazarında oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı Kasım ayında gerçekleştirilen ankete göre %15,53 iken, bu anket döneminde %14,93 oldu. İhale faiz oranı ise Kasım ayında gerçekleştirilen ankette %15,25 iken yapılan son ankette %14,53’e geriledi.

Konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğu takdirde birborsa.com olarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bizi takipte kalarak siz de bilgi sahibi olabilirsiniz.