Mastercard'dan kredi kartlarına ilişkin büyük değişim kararı

Mastercard, kredi ve banka kartlarında manyetik şeritlerin kullanımını aşamalı olarak kaldıracağını açıkladı.

Mastercard'dan kredi kartlarına ilişkin büyük değişim kararı

Şirket, endüstrinin çipler ve temassız ödemeler gibi daha güvenli ya da uygun alternatiflere doğru ilerlediği için gelecek on yılda kredi ve banka kartlarında manyetik şeritlerin kullanımını aşamalı olarak kaldıracağını açıkladı. Mastercard, 1960'lara dayanan teknolojiyi aşamalı olarak kaldıran ilk ödeme ağı olacak.

The Verge'ün aktardığına göre Mastercard, geçisin 2024'te çipli kartların zaten yaygın olarak kullanıldığı Avrupa gibi bölgelerde yeni kartlarda artık gerekli olmayacağı zaman başlayacağını aktardı. Çip ödemelerinin benimsenmesinin daha yavaş olduğu ABD'de geçiş 2027 yılında başlayacak. 2029 yılı itibarıyla manyetik şeritli yeni Mastercard banka ya da kredi kartları gelmeyecek ve 2033'e kadar tamamen ortadan kalkacak.

Manyetik şeritler, kasiyerlerin kart ayrıntılarını kaydetmek için kullanmak zorunda olduğu düz yataklı baskı makinelerine göre büyük bir gelişmeydi. Fakat 1990'larda, kart sahibi ayrıntılarının kartlara gömülü küçük entegre devre çiplerinde daha güvenli bir şekilde tutulmasının yolunu açan küresel EMV çip standardı tanıtıldı. Günümüzde, yüz yüzde kart işlemlerinin yüzde 86'sı küresel olarak EMV çipleri kullanıyor. Bunlar tipik olarak bir PIN kullanılarak doğrulanıyor. Fakat biyometrik parmak izi doğrulaması da daha güvenli bir alternatif olarak ortaya çıkıyor.

ABD, EMV çiplerini dünyanın geri kalanıyla aynı derecede benimsemedi. Geçtiğimiz yıl, ülkede teknolojiyi kullanan yüz yüze kart işlemlerinin yüzdesi, benimsemeyi teşvik etme çabalarına rağmen yüzde 73 civarından daha düşüktü.

Etiketler