Maskesiz hayatın başlayacağı tarih açıklandı

Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından bugün koronavirüs pandemisiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yapıldı.

Maskesiz hayatın başlayacağı tarih açıklandı

Koronavirüs salgınının etkisini devam ettirmesi ve bir türlü bitmek bilmemesi hayatın her alanını etkilemiş durumda. Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından bugün koronavirüs pandemisiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yapıldı. Yetkililer tarafından maskesiz hayatın başlayacağı tarih açıklandı. 

Son zamanlarda tüm Dünyayı etkisi altına almayı başaran Omicron salgını sebebiyle koronavirüs pandemisi bitmek bilmiyor. Türkiye genelinde uygulanan tedavi yöntemlerinden dolayı umut verici sonuçlar gelmeye başladı. Milyonlar tarafından beklenen salgının sona ermesi ve maske yasağının kaldırılmasıyla ilgili açıklama yapıldı. Peki, maskeler ne zaman çıkarılacak?

Maskesiz hayatın başlayacağı tarih...

Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından koronavirüs salgınıyla ilgili açıklama yapıldı. Salgının yayılım hızının yavaşladığı ve günlük testlerin pozitif çıkma oranlarının da düştüğü açıklandı. Mart ayının ortasından itibaren pik noktayı görecek ve vakaların da hızla düşmesi beklenmektedir. Hal böyle olunca da yaz aylarında maskelere veda edileceği konuşulmaktadır. Henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmese de Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından böyle düşünülmektedir. 

Maskesiz hayat

Martta pik, ardından düşüş

Omicron Varyantının yeni varyantı olarak karşımıza çıkan BA2 bir kaç hafta içerisinde kendisine plato çizip hızlı bir şekilde inişe geçecek. Önümüzdeki ayın ortasından itibaren bu düşüşün çok hızlanması bekleniyor. Salgının şuanki gidişatını incelediğimizde iyimser senaryolar görüyoruz. Ortaya yeni bir varyant çıkmazsa, havaların ısınmasıyla beraber açık mekan kullanımı artacağından dolayı rakamların iyice düşmesi bekleniyor. Aynı zamanda yaz aylarında maskeye veda edilebileceği ve hatta günlük vaka tablolarının da yayınlanmayacağı belirtiliyor. 

Etiketler