Fiyatı yarı yarıya düştü! Şuan 4 TL’den satılıyor

Havaların yavaş yavaş soğumasıyla beraber çiftçiler mahsullerini yavaş yavaş toplamaya ve sezonu kapatmaya hazırlanıyorlar. Marul üretimi sezonu da sona ermek üzere.

Fiyatı yarı yarıya düştü! Şuan 4 TL’den satılıyor

Havaların soğumasıyla beraber marul üretim sezonu da bitmek üzere. Özellikle çiftçiler son mahsullerini toplamaya başladı. Nisan ayında havalar güzel olduğu için marul fiyatı tavan yapmıştı. Sezonun sonuna gelinmesiyle fiyatları yarı yarıya düşmesi herkesin dikkatini çekti. Bugün, çiftçilerin nabzı yoklandı. Özellikle Tokat’a bağlı Çöreğibüyük köyünde üretilen marul üretim sezonu sona ermeye başladı. Havaların güzel gitmesiyle fiyatları yüksek olan marul, sezon sonuna geldiği için fiyatı düşüş gösterdi.

Fiyatlar düştü!

Marul fiyatı

Havaların sıcak gitmesi çiftçiler için önem arz eden bir durumdur. Özellikle sezonunda mahsul toplayan kişiler fiyatları yüksek satarken sezon sonuna gelindikçe fiyatları düşürmektedir. Fiyatı düşen bir diğer ürün de marul oldu. Marul fiyatları Nisan ayında serada 8 TL’den satılıyordu. Sezon sonuna geldiğimiz bugünlerde tarladan 4 TL’ye çıktığı görülen marul üretiminin Ekim ayı sonu itibariyle sona ereceği açıklandı. Marul üretimi yapan Mehmet Seyrekoğlu adlı vatandaş konuyla ilgili açıklama yaptı.

Mehmet Seyrekoğlu tarafından:

"Yaz döneminde marul fiyatları tavana vurmuştu. Şu an marul 4 lira. Bu rakamlar da bizi kurtarıyor. Kış geliyor, havalar soğudu. Bir an önce tarlada kalan marulu hasat etmemiz lazım. Yani ürünlerin bahçede kalmaması lazım. Talep var, üretim var. Bu anlamda hummalı bir çalışma içerisindeyiz" denildi.