KYK borçlarına düzenleme geliyor!

KYK Borçlarına düzenleme geliyor.. Tüm gözler yarın yapılacak olan Kabine toplantısında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KYK borcu olanlar için yeni düzenlemeye ilişkin olarak sinyal vermişti. Peki, KYK Borçlarında nasıl bir düzenleme bekleniyor.

KYK borçlarına düzenleme geliyor!

KYK Borçlarına düzenleme geliyor.. Tüm gözler yarın yapılacak olan Kabine toplantısında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KYK borcu olanlar için yeni düzenlemeye ilişkin olarak sinyal vermişti. Peki, KYK Borçlarında nasıl bir düzenleme bekleniyor. İşte detaylar...

KYK Borçlarına düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gençlerimizi faize kurban etmeyiz" açıklamasının ardından KYK borcu olanlar için yeni düzenlemeye ilişkin olarak sinyal verdiği değerlendirilmişti. Yarın yapılacak olan kabine toplantısında bu konunun netleşeceğine dair kulislerden ve sosyal medya hesaplarından birçok söylenti yükselmekte. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan KYK açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gençlere sesleniyorum, faizli KYK borçlarını ödemeyin" açıklamasıyla öğrencilere seslenmişti. Bunun hemen peşine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. 

ERDOĞAN'DAN KYK MESAJI: "GENÇLERİMİZİ FAİZE KURBAN ETMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Faizin düşmanı biziz. İlk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamamızı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta enflasyona kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra açıklamamızı yapacağız" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK Açıklamasında; "Biliyorsunuz, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu var. Yurt içi üretici fiyat endeksi, bu işin kanununda yer alan bir konu. Özellikle bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle, bir faiz uygulaması değil. Önce bunun altını çizmek lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız hazır. İlk kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanı'mız etraflıca bu konuyu gençlerimizle ve kamuoyuyla paylaşacak" açıklamasında bulunmuştu. 

5 milyondan fazla gencin KYK borçlusu olduğu ve yarın yapılacak olan kabine toplantısından sonra KYK borcuna ilişkin olarak nasıl bir düzenleme yapılacağı merakla beklenmekte..