KYK kredisi ne zaman ödenmeye başlayacak? Faizsiz krediden herkes yararlanabilecek mi?

KYK öğrenim kredilerinin nasıl ve hangi şekilde ödeyeceğini merak eden milyonlarca borçlu genç, geri ödemesini nasıl yapacakları hakkında kafası karıştı.

KYK kredisi ne zaman ödenmeye başlayacak? Faizsiz krediden herkes yararlanabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçlarına gelen faizlerin silineceğini ve sadece ana paranın ödeyeceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın arkasından e-devlet üzerindeki sorun gençlerin kafasını karıştırdı.

KYK borcundaki faizlerin silinmesi için verilen kararda kesinleşme yaşandı. Öğrenciler yeni yasama yılında (Ekim ayında) çıkacak yasadan sonra sadece borç ana paralarını ödeyecekler.

E-devlet bilgileri kafa karıştırdı

Verilen kararın ardından sosyal medyada paylaşım yapan bazı gençler, faiz eklenen borç miktarının e-devlet üzerinde ana para olarak görüldüğünü belirttiler. 

Sabah'tan Burcu Şen'in haberine göre, uygulama kısa süre sonra yapılacak yasal düzenlemeden sonra başlayacak. Alınan kredilerin üretici fiyat endeksi (ÜFE) farkına göre belirlenip geri ödeme tablosu da kamu alacaklarına göre düzenlendiği için sadece anaparanın ödenmesiyle ilgili süreç, yasal düzenlemeden sonra başlayacak.

Yasa yürürlüğe girdikten sonra ödenecek olan rakamlar yeniden düzenlenip ÜFE farkı silinecek.

KYK öğrenim kredisinin geri ödeme planında anapara dışında para ödenmeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yöndeki açıklamalarından sonra il ve ilçe müdürlüklerine talimat gönderildiği açıklandı.

Etiketler