Kurban Bayramında yasak var mı? Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı olup olmadığı merak edilirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

Kurban Bayramında yasak var mı? Kurban Bayramı ne zaman?

1 Temmuz tarihi itibarıyla başlayan üçüncü normalleşme dönemiyle beraber Türkiye genelindeki birçok kısıtlama kaldırılmıştı. Ayrıca aşılama çalışmalarının da hız kazandı. Delta varyantı gibi yeni varyantların yayılmasının ardından Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı olup olmadığı merak edilmeye başladı. Resmi tatil ve özel günler için ek tedbirlerin gelip gelmeyeceğine yönelik bir açıklama beklenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kurban Bayramında yasak var mı? Kurban Bayramı ne zaman? - Resim : 1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Şu an bayram için ekstra bir tedbir yok."

Fahrettin Koca, delta ve delta plus varyantları hakkında yaptığı açıklamada, bayramın, hareketliliğin yoğunlaşacağı kritik bir dönem olduğuna vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:

Kurban Bayramında yasak var mı? Kurban Bayramı ne zaman? - Resim : 2

"Biz bayrama kadar aşılanması gereken 62 milyona yakın 18 yaş üstü vatandaşın, 42-43 milyon gibi bir rakam eden en az yüzde 70'inin en az bir aşıyla aşılanmasını hedefliyoruz. Onun için bütün illeri dünden itibaren yayımladığımız il bazlı aşı oranlarıyla birlikte illerin bu noktadaki durumunu ve her ilde oranı artırmak üzere yapılması gereken yaklaşımları yerinde karar vererek, mobil ekip sayılarımızı da olabildiğince artırarak, bir an önce bu hedefe ulaşıp toplumsal bağışıklığı sağlamak istiyoruz."

Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı 20 Temmuz tarihinde başlayıp 23 Temmuz'da son bulacak.

İkramiyeler bayram öncesinde ödenecek

Kurban Bayramında yasak var mı? Kurban Bayramı ne zaman? - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen son Kabine Toplantısında Kurban Bayramı süreci de değerlendirilmişti.

Erdoğan Kabine Toplantısının ardından şu açıklamalara yer vermişti:

''Emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. Emeklilerimizin temmuz ayı aylıkları ile bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. 12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz.''

Etiketler