Haftanın son gününde piyasalar hangi verileri takip edecek?

Yurt içi piyasalarda haftanın son gününde ödemeler dengesi raporu izlenirken yurt dışı piyasalar G20 Zirvesini takip edecek.

Haftanın son gününde piyasalar hangi verileri takip edecek?

Yurt içinde haftanın son gününde ödemeler dengesi raporu izlenecek. Piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan "Piyasa Katılımcıları Anketi"ni de yakından takip edecekler.

Yurt dışının gündeminde İngiltere'den gelecek veriler ve G20 Zirvesi olacak.

Yurt içi gündem maddeleri:

TCMB, mayıs ayına yönelik ödemeler dengesi raporunu açıklayacak. Cari işlemler dengesi nisan ayında 1,71 milyar dolar açık verirken, 12 aylık açık 32,74 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

10.00 - TÜİK dış ticaret endeksleri, kümes hayvancılığı üretimi, süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak.

10.00 - TCMB "Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçlarını yayınlayacak. Bir önceki ankette yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 14,46 olarak belirlenmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, G20 Dönem Başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde üçüncüsü yapılacak G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına katılacak.

Yurt dışında öne çıkan veriler:

09.00 - Avrupa açılışında İngiltere'den önemli bir veri akışı olacak. Sanayi üretimi, aylık GSYH, hizmet sektörü üretimi ve ticaret rakamları beraber açıklanacak. Ülkede sanayi üretiminin aylık yüzde 1,3, yıllık yüzde 21,4, GSYH'nin aylık yüzde 1,3, yıllık yüzde 25,7 artması bekleniyor.

14.30 - Avrupa Merkez Bankası (ECB), haziran ayı toplantı tutanaklarını yayınlayacak.

17.00 - ABD'de toptan stoklar verisi dışında önemli veri yer almıyor.

İtalya'da G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları zirvesi gerçekleştirilecek.

Etiketler