Kurban Bayramı tatili 9 gün

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? sorusunun cevabı belli oldu. Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıkladı. Kurban bayramı tatili 16 Temmuz'da başlayacak ve 26 Temmuz'da bitecek.

Kurban Bayramı tatili 9 gün

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın cevabını beklediği 'Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu?' sorusu cevaplandı. Yeni haftanın ilk gününde en önemli gündem maddesi olan Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıkladı. Buna göre Kurban Bayramı tatili 6 Temmuz Cuma günü da başlayacak ve 26 Temmuz'da sona erecek. 

Kurban Bayramı tatili 15 Temmuz ile birleştirildi mi?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu yıl Perşembe gününe denk geliyor. 16 Temmuz Cuma günü akşam başlayacak tatil, 26 Temmuz Pazartesi sabah son bulacak. 15 Temmuz'un da resmi tatil olması nedeniyle, bayram tatili de birleşmiş oldu.

Köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 günlük tatil boyunca Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını da açıkladı. Erdoğan'ın konuşması şöyle: 

"Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır.

Ülkemizin doğusuyla batısı, kuzeyiyle güneyi arasında hem hak ve özgürlükler hem temel hizmetler bakımından hiçbir fark kalmamıştır.

Türk milletinin yazdığı 15 Temmuz destanı, asırlar boyunca hatırlanacak ve dersler çıkartılacak tarihi bir dönüm noktasıdır.