Kiralık ve satılık yazlık evlerde zam oranı yüzde 135!

Kiralık ve satılık ev satışlarının yaz dönemiyle birlikte tekrar yükselişe geçmesi ile birlikte fiyat araştırmaları artış gösterdi. Detaylar haberimizde.

Kiralık ve satılık yazlık evlerde zam oranı yüzde 135!

Yalova’dan Hatay’a kadar bütün Marmara, Ege ve Akdeniz sahillerinin yazlık konut kiraları ile konut satış maliyetleri, bölgelere göre farklılık göstermekle beraber yüzde 135’e kadar oranlarda arttı.

Emlak platformu hepsiemlak’ın açıkladığı Haziran 2021 Emlak Endeksi verilerininden edinilen bilginin ışığında, yaklaşan bayram tatili öncesi Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki yazlık yerlerde arz-talep talep ve fiyatlar yüksek oranlarda artış gösterdi.

Hepsiemlak, Haziran 2021 Emlak Endeksi neticelerini açıkladı

AA’nın yayınladığı haberine göre, hem kiralık hem de satılık konutlardaki aylık ve senelik değişim rakamları tüketicilerden gelen talebi ortaya koydu.

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerindeki satılık konut maliyetlerinin senelik oransal değişiminde yüzde 78 ile İzmir-Seferihisar ilk sırada yer aldı.

Seferihisar’ı yüzde 69-54 arasındaki değişimler ile Muğla-Fethiye, Antalya-Serik, İzmir-Urla, Aydın-Didim, Muğla-Bodrum, Muğla-Milas, İzmir-Çeşme, Antalya-Döşemealtı ve Aydın-Kuşadası izledi.

İlçe bazında bakıldığında ise son 1 ayda Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde satılık konut fiyatı en çok artan ilçelerde Muğla-Milas, İzmir-Foça, Antalya-Serik, Balıkesir-Erdek Muğla-Fethiye ilk 5 arasında yer alıyor.

Etiketler