Kripto Piyasasında Vergi Düzenlemesi Yolda

Türkiye, 2021'de dahil olduğu gri listeden çıkabilmek için kripto para piyasasında yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Sektördeki uzmanlar, özellikle ruhsatlandırma ve vergilendirme konularına odaklanıldığını belirtiyor.

Kripto Piyasasında Vergi Düzenlemesi Yolda

Türkiye'de kripto paralara olan ilgi artarken, ülkede kripto para piyasasını düzenlemeye yönelik yeni kuralların getirilmesi planlanıyor. Reuters'ın değerlendirmesine göre, bu yeni kuralların odak noktasını ruhsatlandırma ve vergilendirme oluşturacak. Türkiye, dünyanın kripto para ticaretinin en yoğun olduğu dördüncü ülke olma özelliğini taşıyor. Bu düzenlemeler, ülkenin Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bünyesindeki Mali Eylem Gücü (FATF) tarafından "gri listeden" çıkma çabalarının bir parçasını oluşturuyor.

Regülasyonların Odak Noktası ve Beklentiler

Düzenlemelerin, kripto para ticaretinde etkin bir şekilde yer almak isteyen şirketleri lisanslandırma ve vergilendirme üzerine yoğunlaşması bekleniyor. Yeni kuralların, FATF'nin tavsiyelerine uyum sağlama ve Türkiye'nin gri listeden çıkma hedefleri doğrultusunda geliştirildiği ifade ediliyor.

BlockchainIST Center Direktörü Bora Erdamar'ın Görüşleri

Blockchain teknolojisiyle ilgili araştırmaların yapıldığı BlockchainIST Center'ın direktörü Bora Erdamar, düzenlemenin temelini oluşturacak standartların, sermaye yeterliliği, dijital güvenlik önlemleri ve müşteri varlıklarının saklanmasını sağlayan emanet hizmetleri gibi alanları kapsayabileceğini belirtiyor. Erdamar, bu standartların sistemin kötüye kullanılmasını engelleyeceğini vurguluyor.

Türkiye'nin Kripto Para Ticaretindeki Yeri

Türkiye, geçen yıl dünya genelinde en çok kripto para ticareti yapılan dördüncü ülke oldu. Türk yatırımcılarının kripto paralara olan ilgisi, ülkedeki enflasyonun artması ve Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle birlikte yükseliş gösteriyor.

Binance Türkiye CEO'su Mücahit Dönmez'in Görüşleri

Binance Türkiye CEO'su Mücahit Dönmez, Türkiye'de kripto varlıklara olan ilginin arttığını ve sektördeki düzenleme eksikliğine dikkat çekti. Dönmez, düzenlemenin kullanıcıların varlıklarının güvenliğini sağlamak ve sektöre katkı sağlamak adına önemli olduğunu ifade etti.

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler