Asgari Ücret Görüşmelerinde TÜRK-İŞ, Pazarlığa 4 İşçiyle Katılacak

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde 4 işçiye yer ayıracaklarını açıkladı.

Asgari Ücret Görüşmelerinde TÜRK-İŞ, Pazarlığa 4 İşçiyle Katılacak

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2024 yılında yürürlüğe girecek asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını duyurdu. Bu önemli süreçte TÜRK-İŞ, heyetinde 4 işçiyle yer alarak sektörler arası temsil gücünü artıracak.

Yeni Yılda Belirlenecek Asgari Ücret İçin 15 Kişilik Heyet

Atalay, yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesinde etkili olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 15 kişiden oluştuğunu hatırlattı. Bu komisyonun içerisinde işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci bulunuyor.

TÜRK-İŞ Heyeti ve Çeşitlilik

TÜRK-İŞ Genel Başkanı, bu yıl TÜRK-İŞ heyetinde yer alacak 4 işçinin farklı meslek gruplarından olacağını vurgulayarak, "TÜRK-İŞ yönetiminden bir sendikacı ile sendikalı olmayan garson, akaryakıt pompacısı, berber ve kasap gibi farklı mesleklerden 4 işçi kardeşimiz görüşmelerde milyonlarca asgari ücretliyi temsil edecek. Önceki yıllarda 1 işçi komisyonda yer alıyordu, bu yıl ilk kez 4 işçi pazarlık masasında olacak." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret Nasıl Belirleniyor?

Asgari ücretin belirlenmesi için yapılan pazarlıkları anlatan Atalay, 15 kişilik komisyonunun aralık ayında dört kez toplandığını ve yeni asgari ücretin belirlendiğini ifade etti. Oylama sonucunda belirlenen ücret, bir sonraki yılın başında yürürlüğe giriyor.

Asgari Ücretin Güncel Durumu

Asgari ücretin mevcut durumu hakkında bilgi veren Atalay, asgari ücretin brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, net ise 11 bin 402 lira 32 kuruş olduğunu belirtti. İşverene toplam maliyetin ise bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş olduğunu söyledi.

Sonuç olarak

TÜRK-İŞ'in güçlü temsilcilerle katılacağı asgari ücret görüşmeleri, işçi kesiminin beklentilerini ve taleplerini daha etkili bir şekilde yansıması açısından önem taşıyor. İlerleyen günlerde yapılacak görüşmelerin, milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren bir karara yol açması bekleniyor.

Etiketler