Kripto piyasalarda bu hafta hangi veriler incelenecek?

Kriptolarda yaşann sert düşüşün arından, yeni haftaya toparlanma eğiliminde başladı. Yeni haftada piyasada yakından takip edilmesi gerekilen veriler neler?

Kripto piyasalarda bu hafta hangi veriler incelenecek?

Consensus Konferansı

Kripto para sektöründen önde gelen isimlerin katılım sağlayacağı Consensus konferansı bu hafta gerçekleştirilecek. Konferansın katılımcıları arasında Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, Amerika eski Hazine Bakanı Lawrence H. Summers, dolar milyarderi fon yöneticisi Ray Dalio, Ark Invest CEO’su Cathie Wood, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ve Binance CEO’su Changpeng Zhao gibi önde gelen isimler var. Bugün başlayacak olan etkinlik 27 Mayıs Perşembe gününe kadar devam edecek.

Fed konuşmacıları

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, gün içinde Blockchain konferansı Consensus’ta dijital paralarla ilgili konuşma yapacak. Brainard’ın konuşması Türkiye saati ile 16.00’da başlayacak. 

Bir diğer Fed Yönetim Kurulu Üyesi Randal Quarles ise, 25 Mayıs Salı günü kripto para borsalarının denetlenmesi ve düzenlenmesi üzerine konuşma gerçekleştirecek. Quarles, devam eden gün de ekonomik görünümle ilgili fikirlerini dinleyicilere aktaracak. Atlanda Fed Başkanı Raphael Bostic ve Chicago Fed Başkanı Charles Evans da sırasıyla Pazartesi ve Salı günleri Consensus konferansına özel konuşmaları olacak.

Diğer yandan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey de 24 Mayıs Pazartesi Türkiye saati ile 17.30’da konferansta konuşmasını yapacak.

Bilanço Açıklamaları

Kripto para para piyasalarına ilişkili bir firma olan Nvidia, 26 Mayıs Çarşamba günü ilk çeyrek neticelerini açıklayacak. Bir dizi diğer teknoloji şirketi de bu hafta bilançolarını açıklayacaklar. Çeyrek dönem sonuç raporlarında Bitcoin alım açıklamalarını getirebilir.

Zorluk Ayarı

Bitcoin madenciliğinde Çin kaynaklı baskı ve sert satış dalgası devam ederken iki haftada bir ayarlanan güçlük, bu hafta tekrar değişecek. 13 Mayıs’taki son ayarlamada Bitcoin madencilik zorluğu, yüzde 21.53 artarak 2014’ten beri en büyük artışı görmüştü. Aynı zamanda güçlük, 25 trilyonun üzerine çıkarak rekor kırmıştı. Bitcoin fiyatına direk bir etkisi olmasa da güçlük ayarlamaları, madencilerin karlılıklarını etkileyebiliyor. Mevcut ağ verilerine göre güçlük, 30 Mayıs Pazar günü yüzde 6 oranında düşecek, yani önümüzdeki günlerde şartlar değişmezse önemli bir değişim olması beklenmiyor.

SingularityNET (AGI)

SingularityNET blok zinciri ağı etkin hale getiriliyor. SingularityNET, blok zinciri aracılığı ile erişilebilir hale getirilmiş olan açık ve merkeziyetsiz bir yapay zeka (AI) hizmetleri ağıdır. İnternet bağlantısı olan herkes yapay zeka geliştiricilerinin SingularityNET ağı üstünde yayınladıkları hizmetleri kullanabilirler.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler