Bitcoin'in düşüşünün gerçek nedenleri!

Bitcoin neden düştü? İşte tüm detaylar haberimizde...

Bitcoin'in düşüşünün gerçek nedenleri!

Bitcoin'deki bu düşüşün esas olarak Elon Musk'ın tweetlerinden veya Çin hükümetinin madencilik sınırlarmalarından kaynaklandığını düşünülüyor. Ne yazık ki, durum bundan çok daha ciddi ve çok daha derin. Gerçekten de Elon Musk'ın tweetleri, ormanı gizleyen ağaçlara benziyor. Bitcoin'in fiyatı ne kadar düşebilir? Şu anda ne yapılmalı? Sermayenizi ve kazancınızı korumak için kripto para birimlerinizi satmalı mısınız yoksa geri mi almalısınız? 

Dörtnala Enflasyon, Bitcoin'in Düşüşünün Ana Nedeni

Bitcoin'in düşüşünün ana nedeni, enflasyonun nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2 artmasıdır. Birkaç gün önce bildirilen rakamlar, ABD'de Eylül 2008'den bu yana en yüksek yıllık enflasyon oranına işaret ediyor.

Enflasyonun Etkileri

Enflasyon rakamlarındaki bu yükselişin açıklanmasının hemen ardından büyük piyasalar düştü. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq endekslerinde bu düşüşe şahit olduk.

Rakamlar aslında 10 Mayıs 2021'de yayınlandı. Verileri derinlemesine incelediğimizde aynı tarihte S&P 500'ün en az yüzde 5 düştüğünü görüyoruz. Nasdaq ise neredeyse yüzde 7 düştü. Ayrıca, finansal piyasalarda nispeten büyük olan, 10 Mayıs'tan itibaren etkileyici bir şekilde yüzde 4 düşen Dow Jones'u da görebilirsiniz. Bitcoin tam da bu tarihten itibaren büyük düşüşüne başladı. Bu nedenle, son günlerde meydana gelen düşüşün yalnızca Elon Musk'ın tweetlerinden kaynaklandığına inanmamalıyız.

Çin Etkisi!

Daha önceki sert düşüşün yaşandığı 2017 tarihinde benzer olaylara şahit olundu. Çin Hükümeti tarafından yıllardır süregelen ama hiçbir zaman yürürlüğe girmeyen '' BTC madenciliği'' konusunda yaşanan kısıtlama korkusu. Bu konuda birçok kripto analisti Çin'in kripto madencilik konusunda etkisinin artık eskisi kadar güçlü olamayacağı görüşünde.

Çünkü madencilik ürünlerinin artık Çin'li madencilere satılmayacağı konusu gündemde bu konuda fitili ateşleyen ilk kurum Huobi oldu. Bu da Çinli madencilik şirketlerinin diğer bölgelere geçmesine yol açacak.

Bitcoin'in düşüşünün gerçek nedenleri! - Resim : 1

BİTCOİN'İN DÜŞÜŞÜ GEÇİCİ MİDİR?

Belirli RSI yapılandırmalarına tabi olarak, boğa piyasası sırasında Bitcoin'in her zaman RSI 50 temasını görüyoruz. Yani Bitcoin'in yükseldiğini, düştüğünü ve 50 alanına temasını ve sonra tekrar yükseldiğini, düştüğünü ve 50 nokta RSI alanına tekrar temasını açıkça görebilirsiniz. Bu hareketlerini çoğunu yanlızca boğa piyasasında yapıyor. Bu durumda Bitcoin yükselir demek henüz yanlış bir ifade olmaz. Şu anda bu 50 puanın biraz altındayız ama kısa vadede henüz çok ciddi bir problem değil. 

Ne Zaman Problem Haline Gelir?

30.000 Dolar altında yapılacak olan günlük kapanışlar ise BTC'nin risk çanlarının çalmasına ve aşağısında önce 26.000 sonra 17.000 dolar hedefli düşüşün öncüsü niteliğindedir.

 BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler