Bitfinex CTO’su: Kriptolar cüzdanlara çekilmeye başladı!

Kripto paralarda yaşanan krizi fırsata çevirmeye çalışan yatırımcı sayısındaki artış dikkat çekiyor.

Bitfinex CTO’su: Kriptolar cüzdanlara çekilmeye başladı!

Kripto para borsası Bitfinex’in teknoloji tarafının patronu olan Paolo Ardoino, son günlerde yaşanan büyük düşüşün ardından dip bölge olarak görülen 30.000 - 35.000 dolar aralığından alınan BTC'lerin ve birçok alt coinin borsanın soğuk cüzdanlarına çok sayıda giriş yapıldığı haberini duyurdu. İligili verileri basına da veren Ardoino, miktarın 12 binin üzerinde BTC ve yaklaşık 200 bin ETH olduğunu belirtti. Mevcut fiyatlarla 12 bin BTC, 472 milyon dolar ve 200 bin ETH ise 403 milyon dolar seviyelerine tekabül ediyor.

Ardoino, vadeli piyasa işlemlerinde BTC, ETH gibi varlıkların teminat olarak kullanıldığına vurgladı ve bundan kaynaklı yatırılan varlıkların satmak üzere değil  uzun vade için (hold line) olabileceğini dile getirdi. Bitfinex CTO’su, diğer bir tweetinde ise ETH’de long (uzun) pozisyonların arttığını belirtti.

Bu bilgilerin ışığında bu düşüşü fırsata çevirmek isteyen binlerce yatırımcı olduğu çok aşikar. Daha önce yaşanan 2017 kripto krizinde benzer durumlar yaşanmış yaklaşık 3 yıllık uykunun ardından balinalar 2021 yılının ilk çeyreğinde uyanmıştı

Tüm borsalara hem ETH hem de BTC girişleri, geçen senin Mart ayındaki çöküş sırasında görülen kadar olmasa da son günlerde önemli ölçüde arttı. Glassnode verilerine göre, 19 Mayıs’ta tüm borsalara yatırılan ETH miktarı, 1 milyon 250 bine yaklaşmıştı. Bu miktar, bir gün öncesinde 330 bindi. Aynı gün BTC girişleri de 165 bin BTC’yi geçmişti. Bir gün öncesinde yatırılan BTC adedi 53 bin civarındaydı.

Geçen ay 65 bin doları gören Bitcoin, yüzde 50’den fazla düşüşle TSİ 09:30 itibari ile 35.450  dolar seviyesinde.Son günlerde yaşanan düşüşün birçok yatırımcının hesaplarını tamamen boşaltmasıyla sonuçlanırken bir kısım yatırımcı ise bu krizi fırsata çevirmeye çalışıyor.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler