Huobi, Çin’deki bazı hizmetlerini durdurdu!

Çin'de uygulanması gündemde olan bir takım kısıtlamalar nedeniyle Huobi, Çin bölgesinde bazı hizmetlerini askıya aldı.

Huobi, Çin’deki bazı hizmetlerini durdurdu!

Huobi, Çin’in yenilenen kripto para birimi yasaklamalarının gündeme alındığı haberlerinin ardından harekete geçti. Reuters’a yapılan açıklamada, kripto para borsası Huobi, Çin’deki hizmetlerini askıya aldığını bildirdi.

Huobi Pool, dün Çinli müşterilere madencilik işlemi yapan kullanıcıları servisinde bulundurma hizmetleri sağlamayı tamamen durdurdu. Şirket ayrıca kripto para madencilik makinelerinin satışını da Çin'li müşterilere yapılmayacağını da bildirdi.

Geçen hafta, Çin Hükümeti Başkan Yarımdıcısı açıklamaları ile beraber önemli bir piyasa düzeltmesi yaşandı. BTC-TOP havuzu geçen hafta Çin operasyonlarını askıya aldı. Kurucu Jiang Zhuoer, Çin’in Bitcoin madencilik tacını ABD’ye kaptıracağını iddia ediyor: 

Sonunda Çin, madencilik gücünü dış pazarlara da kaybedecek.

Çin’in madencilik gücünü kaybetmesi ve madencilerin başka ülkelere yayılmasının olumlu olacağını düşünen birçok insan var. Birçok madencinin ise ABD'de kurulan yeni madencilik şirketleri ile anlaşıp ABD bölgesinde madenciliğe devam edecileceğini düşünüyor.

Kripto borsası Huobi ayrıca Coindesk’e yaptığı açıklamada da belirli ülkelerde bazı hizmetlerini ve ürünlerini azalttığını veya askıya aldığını duyurdu. Çin hükümetinin piyasaya açtığı adeta savaşa karşılık Huobi'den gelen atak Çin'in kripto piyasalarındaki etkisinin git gide azalacağını düşünmeye sebep oluyor.

Etiketler