Kripto paralarda kanlı gece! Kripto paralarda son durum!

Başta kripto paraların atası BTC olmak üzere tüm kripto paraların neredeyse yüzde 25 değer kaybettiği bu günde BTC 42 bin dolar seviyesine kadar geriledi.

Kripto paralarda kanlı gece! Kripto paralarda son durum!

Kripto para birimlerinin atası olan BTC herkesin ralli beklediği bu Aralık ayında bugün sabahın erken saatlerinde bir anda kırılım yaşamış ve aniden yüklü miktarda değer kaybına uğradı.

Kripto paraların geleceği ve dünyanın bu piyasaya dönüşeceğini tahmin eden birçok yatırımcı ve analist bugün yaşanan düşüşle birlikte en azından şimdilik ters köşede kalmış gibi görünüyor.

Bitcoin'de Son Durum, Neden Düştü?

Bitcoin'in neden bu kadar sert düştüğü ile ilgili herkes merakta peki neden bu denli sert düştü? Bundan sonra BTC ve altcoinlerde strateji ne olmalı?

Ana kripto para birimi BTC'de işler ne yazık ki 'Whale Bear' tarafının üstünlüğü ile devam ediyor. Bu durum birçok yatırımcıyı büyük zarara uğratsa dahi bu düşüşün neden olduğu merak konusu olmaya devam ediyor. Şimdi düşüsün nedenlerini teker teker inceleyelim. 

* Bitcoin tarafında neredeyse tüm dünya bir ralli ve piyasada 70-100 bin aralığına kadar bir yükseliş bekliyordu. 200 günlük ortalama üzerinde kaldıkça bu ihtimal iyiden iyiye gerçekleşmek üzereydi fakat 200 günlük ortalama kırıldığı andan itibaren tüm dünyanın gözü önünde neredeyse toplam 10 bin dolar değer kaybederek bir anda 42.000 dolar desteğine kadar geriledi. 

* Elon Musk'ın twiti, Elon Musk Web 3.0'a inanmadığını ve bunun tamamen hayalden ibaret olduğunu söylemesinin ardından kripto paraların ciddi değer kaybı yaşadığını görmek mümkün.

* Omicron varyantı, tüm dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantı yatırımcıların tamamını güvenli liman olarak görülen değerli madenler piyasalarına yönelmesine sebep oldu. Para 

* Son ihtimal ise boğa sezonun ardından Nisan 2021 döneminde yaşanan büyük yıkılımdan sonra haftalık ve aylık grafiklerde oluşan görüntünün bozulmasından kaynaklı son bir hareket denemesi yapan boğaların artık enerjisinin ve gücünün kaybolmasından kaynaklı olabilir.

Altcoinlerde Son Durum!

Tüm kripto marketin kırmızıya bulandığı ve ortalama olarak yüzde 25 ile yüzde 40,50'lere varan düşüşlerin yaşandığı bu piyasa gününde en net değer kaybını elbette ki altcoinler yaşadı. 

Bazı altcoinler neredeyse yarı yarıya değer kaybettikten sonra şimdilik düşüş dengelenmiş ve alıcı tarafın iştahı az da olsa kabarmış durumda.

Bitcoin 100 Bin Dolar Olacak Mı?

Elbette bu ihtimal hala mümkün. Bununla birlikte teknik olarak bakıldığı zaman 28 bin dolar bölgesine tekrar geri dönmek mümkün.Kripto paralarda kanlı gece! Kripto paralarda son durum! - Resim : 1

Bununla birlikte tekrar rekor seviyesine gelmesi ise ihtimaller dahilinde fakat kripto piyasaların akümüle  olması ve tekrardan alıcı iştahının artış göstermesi gerekmekte.

Son olarak BTC için artık tekrardan 28 bin dolar bölgesi çokta uzak değil... Tekrardan yaşanabilecek 28 bin dolar desteğinin denenmesi ihtimali daha aşağı bölgelere inilebileceğinin habercisi olabilir nitelikte.

Görselde destek ve dirençlerin yatay ışınlar ile belirtildiği gözlemleniyor buna göre, 28912 dolar altında kripto piyasaları daha da riskli bir hal alabilir.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler