ABD'de de hisse senetleri Omicron'un etkisiyle düşmeye devam ediyor

Tüm dünya genelinde piyasalardaki yeni COVID-19 varyantı Omicron'un olumsuz etkileri sürerken Amerika Birleşik devletlerinde çoğu hisse senedi cuma gününü de düşüşle tamamlayacağa benziyor.

ABD'de de hisse senetleri Omicron'un etkisiyle düşmeye devam ediyor

Tüm dünya genelinde Omicron varyantından dolayı yaşanmakta olan ekonomik etkiler ve piyasalardaki yaşanan panik havası sürmesi ABD borsalarında işlem görmekte olan hisse senetlerinin çoğu düşüş trendlerini sürdürdü ve daha da sürdüreceğe benziyor.

COVID-19 salgınına yakından bağlı hisse senetleri, piyasayı bir haftalık tahterevalliye yönlendirmişti, bu durum 3 Kasım Cuma günü sürdü.. Oteller ve havayolları gibi endüstrilerde faaliyet göstermekte olan şirketlerin hisseleri ise global çapta düşüş göstermek olan hisselere öncülük etti. Las Vegas Sands hisseleri yüzde 3,7 düşüş gösterirken Delta Air Lines hisseleri ise yüzde 1,8'lik bir düşüş gösterdi. Norveç Cruise Line'ın hisseleri ise yüzde 4,5'lik bir düşüş kaydederken Carnival Corp. hisse seneleri ise yüzde 3,9'luk bir değer kaybı yaşadı.

Teknoloji sektöründe de Omicron varyantının olumsuz etkileri sürmeye devam etti:

Tesla yüzde 6,4  Zoom Video ise yüzde 4,1 değer kaybederek cuma günü son zamanlarda görülmemiş oranlarda gerileme kaydetti. DocuSign, şirketin analistlerin beklenenden daha düşük dördüncü çeyrek satış raporu yayınlamasının ardından ise yüzde 2.2'lik büyük bir düşüş kaydetti.

Kasım ayı istihdam raporu ise geçtiğimiz ayki beklentinin altında gerçekleşerek piyasaların olumsuz gidişatını sürdürmesine zemin hazırlarken, tarım dışı maaş bordroları, Dow Jones tarafından yapılan ankete katılan ekonomistlerin öngörmüş oldukları 573.000 sayısının oldukça gerisinde kalarak, Kasım ayı için sadece 210.000 arttı.

Bununla birlikte ABD'de  işsizlik oranı yüzde 4,5'lik tahminlerden daha iyi bir şekilde yüzde 4,2'ye kesin bir düşüş gösterdi.

Etiketler