Bitcoin ve kripto paralarda düşüş giderek derinleşiyor!

Genel piyasa, son birkaç işlem gününde daha fazla baskı altına giriyor ve Ethereum'un (ETH) kilit desteğinin altında kadar inmesine izin veriyor.

Bitcoin ve kripto paralarda düşüş giderek derinleşiyor!

Son 1 haftadır yaşanan piyasalardaki yıkım dün Türkiye saati ile 22:00 sularında hızla derinleşti. Neredeyse hiç direnemeden 38200 desteğini aşağı kıran Bitcoin arkasından tüm altcoinleri de sürüklemiş gibi görünüyor. Yüzden 10'dan fazla kayıp veren altcoin sayısı her geçen dakika artış gösteriyor. 

Bununla birlikte likit olan hesap sayısı 2022 yılının ilk rekorunu kırdığı da söyleniyor. Geçtiğimiz 24 saat içerisinde yaklaşık 800 milyon dolar bir para kripto borsalarında likit edildiği bilgisi internet üzerinde dolanıyor. 

Bitcoin kaç dolar?

Bitcoin canlı işlemlerde şu an 35660 dolar bölgesinde tutunmaya çalışıyor. 43 bin dolardan 35600 bölgesine düşüşü çok kısa sürelerde gerçekleşen ana kripto para birimi için işler pekte iyi gidiyor denemez.  Teknik açıdan EMA 21 bölgesinde gün kapatan ana kripto para birimi için ilk destek 32 bin dolar daha sonrasında ise 28 bin dolar desteği var 28 bin doların altında gün kapanışı yapması ise Bitcoin'i yıllar önceki fiyatına geri çekebilir...

Bitcoinle birlikte düşüşten en çok etkilenen major coinler ADA, XRP, ETH ve Near olarak karşımıza çıkıyor her birinin en güncel incelemesini birborsa.com'da bulabilirsiniz. Ayrıca kripto borsalarını canlı takip etmek için buraya tıklayınız.

Bitcoin neden düşüyor?

Bitcoin'de yaşanan en büyük ve en sert düşüşlerden birini yaşadığımız bu günlerde teknik açıdan işler pekte iyiye gidiyor denemez. Teknik mi temeli kovalıyor yoksa temel mi teknik analizi kovalıyor bilinmez ama dönemsel açıdan her ikisinin de düşüşte payı var. Teknik açıdan EMA 21 üstünde tutunamayan Bitcoin, Rusya'nın açıkladığı kripto para karşıtı tavır ile birlikte hızlı bir düşüş yaşadı. Bitcoin madencilik zorluk seviyesi de tarihin en zirvesine çıkışı ile birlikte kripto paralardan çok ciddi oranda bir para çıkışı yaşanmaya devam ediyor. Dünden bu yana piyasada sıfırlanan kripto para hesabı sayısı 2022 yılının rekor seviyesini tazelediği söyleniyor.

Kriptoda kaldıraçlı işlemler

Kaldıraçlı işlemler ile ilgili daha önceki yazılarımızda bu alanda tecrübesi, vakti ve fikri olmayanların uzak durması gerektiğini aksi takdirde tüm paraların kaybedebileceklerini dile getirmiştik. Fakat artık işlerin artık giderek kızıştığı bu dönemde, bu sebeple kaldıraçlı yatırımlardan uzak durulması gerektiği gibi spot piyasalarda işlem yapma alışkanlıklarınızı da gözden geçirmekte fayda var gibi görünüyor. Örneğin 1000 doları olan bir yatırımcının 2 major coin ve kalan parası ile Bitcoin aldığını düşünürsek dünden bu yana ortalama yüzde 10 ile 14 arasında bir kaybının olduğu anlamına geliyor. 

Bitcoin grafik | Bitcoin teknik analiz

bitcoin analiz

Ana kripto para biriminde gözlemlenen düşüşün ne denli olduğunu grafiklerde de görebiliyorsunuz bu düşüşle birlikte fiyat neredeyse Haziran düşüşünün dibine yaklaşmış durumda. Son 6 ayın en dip seviyelerinde işleme konu olan Bitcoin'de, birborsa indikatörümüz geri dönüş sinyalleri üretmeye başlamış olsa bile gün kapanışı almadan güven vermiyor. Düşen kanalında dibine geldiğimiz bu dönemde bu bölgeden deste alıp tekrar 42 bin dolar bölgesine geçiş yaşanabileceği ihtimaller arasında olduğu gibi 35 bin dolar bölgesinin kırılması halinde 28 bin dolara kadar geri çekilme ihtimali de pek tabi mümkün.

Alış 63684
Satış 63684.01
Değişim 0%
Son Değer 63684.01
En yüksek 65450
En düşük 59600.01
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler