Solana (SOL) coin incelemesi ve 2022 hedef fiyatı

Kripto para piyasasının büyük düşüş yaşadığı bugünlerde major coinlerin en çok dikkat çekenlerinden biri olan SOL coin, piyasanın en çok kaybettireni olarak karşımıza çıkıyor. SOL coinin hedef fiyatı ve geleceğini incelediğimiz bu rapora gelin hep birlikte göz atalım.

Solana (SOL) coin incelemesi ve 2022 hedef fiyatı

SOL coin nedir?

Bütün kripto para birimleri arasında Solana coin kullanıcılarının avantajı ve alameti farikası belirli bir zamanda bir ağ için gerçekleşen tüm olayları kanıtlayan tarihsel kayıtlar oluşturmasını sağlayan benzersiz bir hibrit fikir birliği modeline sahiptir.

Bu yöntem, ağ üzerinden senkronize edilen PoH adlı bir kriptografik saate dayanır. Bu nedenle Solana ağı işlem gecikmesi veya büyük mesajlaşma yükü olmadan birliği destekleyebilir. Ayrıca blockchain düğümleri arasında veri iletimini daha verimli hale getiren Türbin protokolünü kullanır. Bu Solana'nın ağının kapasitesini artırır ve işlemleri daha hızlı gerçekleştirmesini sağlar.

Solana'nın kripto ticaretindeki popülaritesi temel avantajının çok sayıda işlemi minimum maliyetle işleme yeteneği olduğu gerçeğine dayanmaktadır. Ayrıca Solana blok zinciri yüksek hacimli işlemleri sorunsuz ve ucuz bir şekilde işleme yeteneği ile oldukça verimlidir.

SOL coin

Zayıf mı, daha mı zayıf, Solana? Solana'daki teknik tablo durumu şu anda bu şekilde veya buna benzer bir şekilde değerlendirilebilir. Son yedi işlem gününde yüzde 45'lik bir fiyat düşüşü ile geçen yazın en iyi performans göstereni, değerinin neredeyse yarısını kaybetti. 

Solana blok zincirinin son birkaç gün içinde yenilenen başarısızlığı, Solana çevresindeki kripto ekosisteminin aşırı merkeziliği ve güvenilirliği hakkında soruları gündeme getiriyor. Solana şu anda destek alanını 82 dolar olarak değerlendiriyor. Bu destekten vazgeçilirse, 66 USD ile 56 USD arasında yeşil destek bölgesine doğru başka bir fiyat düzeltmesi tehdit ediyor. Yalnızca 131 USD'lik bir yeniden yakalama, SOL rotasını stabilize etmeli ve grafik görüntüsünü yeniden aydınlatabilir.

SOL coin yorum (Solano yükselecek mi?)

 Şu anda Solana grafiğinde yükseliş gösteren herhangi bir şey tespit etmek zor. Yalnızca böyle bir ayı rallisinden sonra teknik bir karşı harekete giderek daha fazla güvenebileceğimiz gerçeği ve satıcıların düşen fiyatlar üzerine bahislerinden daha fazla kâr elde etme olasılıkları, kısa vadede bir tepki alımı beklenebilir.

Solana 82 USD'deki mevcut destekte yukarı yönlü sıçrama gerçekleştirirse, boğalar derhal 61 Fibonacci düzeltmesini 96 USD'de yeniden yakalamaya çalışmalıdır. Bu işareti kırmayı başarırsa, 115 USD ile 125 USD arasındaki turuncu bölge yeniden odak haline gelecektir. En geç 131 USD bölgesinde yön kararı verilecektir.

Solana (SOL) coin incelemesi ve 2022 hedef fiyatı - Resim : 2

EMA20 (kırmızı) ve günlük grafikteki süper trend şu anda bu çoklu dirençte çalışıyor. Yalnızca bu direnç sürdürülebilir bir şekilde kırıldığında SOL rotası yükselmeye devam edebilir ve mavi direnç alanını hedefleyebilir. Ancak bu bölgede bir dizi direnç var. EMA200 (mavi), MA200 (yeşil) ve 148 USD'deki 78 Fibonacci düzeltmesi, ilk denemede aşılmaz olabilir. 

Solana, günlük kapanış fiyatında mavi direnç bölgesinin üst kenarını geride bırakıp 160 USD'deki direnci kırabilirse, grafik görüntüsü kademeli olarak aydınlanacak. 180 USD civarındaki alana kadar bir takip artışı düşünülebilir. Önümüzdeki haftalar ve aylar için maksimum hedef 205 USD ile 218 USD arasındadır. Bu iki direnç seviyesinin üzerinde bir kırılma şu an için beklenti neredeyse yok denecek kadar az. Yatırımcılar, Solana ile ilk pozisyonlarını açmadan önce hala dibi beklemek zorundalar gibi duruyor.  

Solano coin yorum (SOL coin düşecek mi?)

Kısa bir aradan sonra, ayılar tekrar tetikte ve son birkaç gün içinde Solana'yı tekrar topluca aşağı gönderdiler. Bu arada, SOL coin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 70 değer kaybetmiş durumda. Satış tarafı şu anda 95 USD'deki desteği kırmaya çalışıyor. Bu destek çizgisi günlük kapanış fiyatı tarafından kesilirse, SOL fiyatı düzeltmesini 70 USD'ye doğru genişletmekle tehdit ediyor. Kapsamlı 50'lerin Fibonacci düzeltmesinin çalıştığı yer burasıdır. 

66 USD'nin hemen altında başka bir destek daha var. Bu da boğaların gerçek bir direnişi olmadan terk edilirse, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 58 USD civarındaki alan yatırımcılar için odak haline gelecek. 38 Fibonacci düzeltmesi de bu bölgenin alt kenarında çalışır. 

Solano daha fazla düşebilir mi?

SOL coin bu bölgeden tepki alımı gelip boğa savunması gelmesi mümkün değilse ve Solana uzun süre 52 USD'nin altına düşerse, bir sonraki ilgili fiyat hedefi 44 USD'dir. Şu an için bu destek işareti, önümüzdeki dönem için maksimum düşüş fiyat hedefini temsil ediyor.

Ancak, Bitcoin zamanında 30.000 USD'deki güçlü destek alanının altına düşerse, Solana bunu USD'de 23 Fibonacci düzeltmesine kadar düzeltebilir. Ardından, tüm kripto pazarındaki zayıflık devam ederse, önceki yılın yazından itibaren en düşük seviyelere yüzde 100 düzeltme bile düşünülebilir. Bu son kale 22 ila 19 dolar aralığında çalışıyor.

SOL coin teknik göstergeler

MACD göstergesi ve RSI günlük grafikte satış sinyalleri göstermeye devam ediyor. RSI, 45 ile 55 arasında tarafsız bölgeye geri dönemediği sürece, ayılar kontrol altında kalır.

Etiketler