Kripto para ne demek? Hangi kripto para alınmalı?

Kripto paralar dünyada giderek yayınlaşan bir ekosistem olarak karşımıza çıkıyor. Hal böyleyken yatırımcılar kripto para nedir? Hangi kripto paralar alınmalı? Sorularını sormaya başladı.

Kripto para ne demek? Hangi kripto para alınmalı?

Kripto Para Ne Demek?

Dünya üzerinde 10 yılı aşkındır var olan kripto paralar, sanal para birimi olarak kullanılıyor. Herhangi fiziki hiçbir karşılığı olmayan bu para birimleri kendi içinde fiyatlanarak borsalarda yatırım aracı olarak da kullanılabiliyor. Kripto para ekosisteminde ademi merkeziyetçi anlayış olmadığı için güvenlik önlemlerini yine kendileri almak durumundalar. Yazılımlar üzerinden şifreleme ile her bir kripto para biriminin kendisine ait güvenlik sistemi vardır. Ayrıca 'blok' adı verilen sistemler ile ağ akışı ve güvenliği ekstra yollar ile korunmaktadır. 

Kripto paraların en ilgi çekici ve yatırımcı çeken tarafı, hükümetler ya da tekil yatırımcılar tarafından tek başlarına yönetilemezler. Bir merkezleri yoktur. Son dönemlerde artan popülarite ile piyasada manipülasyon yapabilecek güce ulaşabilen yatırımcı ya da yatırımcı grupları elbette vardır. Fakat hala piyasada yüksek getiri ortamının olması ve herhangi bir düzenlemeye tabi olmaması yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kripto para ne demek?

Kripto Para Nasıl Üretilir?

Kripto para nasıl üretilir? Sorusunun birden fazla cevabı ve yöntemi mevcuttur. 

1- Sıfırdan bir kripto para üretmek ve ismini vereceğiniz bir kripto paraya sahip olmak istiyorsanız bunun için öncelikle bir ETH20 ya da üretim alanı yaratabileceğiniz bir alt yapıya ihtiyacınız vardır. Bu üretim ile ilgili bir basım sitesi ya da üretici kaynağı bulmanız gerekmektedir. Basacağınız miktar ve kullanacağınız kripto para biriminin ismine karar vermeniz ve dolaşımdaki arzı belirledikten sonra kalan en son ve en zor iş dünya üzerindeki borsalar ile anlaşmalar sağlanıp piyasalarda sahip olduğunuz kripto paraların tanıtımını yapmak, bilirliğini artırmak...

2- Mevcut kripto paraların üretimini devam ettirmek. 

Kripto para birimlerinden kâr etmenin tek yolu alım satım yapmak değildir. Aynı zamanda mevcut bir kripto paranın üretim aşamasına dahil olunarak da getiri sağlanabilir. Nasıl mı? 

Örneğin ETH, hiç Eteryum sahibi olmadan ETH kazım işlemleri yapabilir ve ETH ticaretine dahil olmadan da para kazanılabilir. Bunun için gerekli olan ve yapmanız gereken ise çokta karışık değil. Mining cihazları yani kripto para kazım aletleri veya gelişmiş özellikleri olan bir bilgisayar sistemi ile kazım yapıp kripto para üretmek/kazanmak mümkün. Bu kazım fiziksel anlamda bir kazım elbette değildir. Sanal kazımın mantığı ise şudur alım satım ticareti yapan kişiler arasında taşıma işlemlerini yapar ve karşılığında bloklar arası ödül kazanırlar. 

Kripto para nasıl üretilebilir?

Kripto Para Piyasası

Kripto para piyasası kavramı hayatımıza gireli çok uzun yıllar olmadı. Hatta öyle ki kripto para piyasalarını bir canlı olarak kabul etsek şu an yaşananlar kripto para piyasalarının emekleme dönemi diyebiliriz. Kripto para piyasası yada piyasaları ile ilgili söylenebilecek en doğru cümle bu piyasaların hiç uyumadığı ve uzun bir sürede hiç uyumayacağı olur. Kripto para piyasalarının hayatımıza girdikten sonra şimdiki hali ile tüm dünyadan milyonlarca yatırımcıyı içerisine toplaması ve sürekli geliştirilebilir olması geleceğin teknolojisini de içinde barındırıyor olması tüm dünyadan katılımcılarının sayısını artıracağa benziyor.

Kripto para piyasası canlı izle seçeneği için buraya tıklayabilirsiniz.

Hangi Kripto Para Yükselir 2022

Kripto paraların popülaritesi genel manada en çok ilgiyi çeken durum oluyor. Örneğin projesi tüm dünya üzerinde çok kapsamlı olmasa bile Shiba coin popüler olduktan sonra fiyatlarında ciddi bir yükseliş furyası olmuş daha sonrasında ise yatırımcısına çok büyük kâr elde etme fırsatı tanımıştır. 

Hangi Kripto Para Yükselir? | Hangi Kripto Para Alınmalı 2022

Kripto paralarda teknik analiz ile yükseliş potansiyeli olan kripto paraları elbette keşfedebilirsiniz. Fakat kripto para dinamikleri genelde büyük sıçrama yapan ya da yapması potansiyel kriptoların genel itibariyle projesi ile birlikte yol aldığı gözlemlenmektedir. 

Bu doğru ile yola çıkılması durumunda ise 2022 yılında hangi kripto paralar alınması sorusunun cevabını. Geleceğin projeleri ile yanıtlamak yanlış olmaz. Örneğin

* Metaverse coinler
* Blokchain teknolojisini ileriye taşıyabilecek coinler
* Stake yüzdesi yüksek olan coinler
* Dünyaca ünlü yatırımcıların desteklediği coinler (doge, shiba, tron eth, hot vs.)

Yukarıda 4 madde ile açıklanan ve net bir tavsiye oluşturmasa bile 2022'de en çok getiri sağlayabilme potansiyeli olan kripto paraları görmektesiniz.

Kripto para birimlerinde yüksek volatilite hızlı işlem yapmaya çalışan veya kaldıraçlı işlem yapmak isteyen yatırımcılar için herkesten daha çok risklidir.

Bitcoin Nereden Alınır? | Kripto Para Nereden Alınır?

Bitcoin nereden alınır ya da nereden alınmalıdır? Sorusunun cevabı için yüzde yüz güvenilir bir aracı kurum bulunması imkansızdır. Çünkü aracı kurum olarak görev gören borsaları herhangi bir yasa ya da kanun ile çevreleyen bir durum söz konusu değildir. Devlet gözetimi altında olan ve ademi merkeziyeti olan borsalarda devlet güvencesi esastır. Örneğin bir Türk borsasında işlem yaptığınız X hissesinin bir anda kapanıp gitme ihtimali ya da yatırım yaptığınız para ile kaçıp gitme ihtimali düşüktür. Olası bir şekilde bu durumun yaşanması durumunda ise paranız takas bank ve devlet ile güvence altındadır. 

Bitcoin nereden alınmalı? En güvenilir kripto para borsası hangisi? Sorusuna yanıt olarak ise verilebilecek en büyük cevap yine sizsiniz, yerli ve yabancı borsaları incelerken güvenilirlik açısından bakılması gereken unsurlar şunlardır. 

1- Kripto borsasının günlük hacmi
2- Kripto borsasında işlem yapan kişi sayısı
3- Kripto borsasında hata ve sorunla karşılaşıldığında sizinle ilgilenecek destek ekibi var mı? Soruna çözüm odaklı yaklaşıyor mu?
4- Şirketin merkezi var mı? Şirket bir kuruma bağlı mı yoksa hukuksal süreç tarafından en zayıf ülkelerinden birini  kendisine merkez mi edinmiş?
5- Kripto borsasında isteyen her coin işleme açılıyor mu? White paper kontrolü ya da projesi bakımından sadece kaliteli kripto paralar mı var? Yoksa shit coin ismi verilen yüksek riskli coinlerde listeleniyor mu?

Bitcoin fiyat takibi yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

kripto para haberleri birborsa

Kripto Para Haberleri

Kripto para haberleri, bu piyasanın en büyük temellerini oluşturan ve fiyat analizlerinin yapılması için büyük araçtır. Çünkü kripto paralar sadece teknik ya da temel analizler ile incelenmez. Kripto paraların projeleri, kripto paraların gelecek planlamaları ve hedef fiyatları için buraya tıklayarak kripto para haberinin hepsine ulaşabilirsiniz.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler