Kripto para madenciliği karlı mı?

Kripto para madencileri kripto para alanlardaki düşüş ve enerji maliyetlerindeki artış oranına karşı karlıklarını koruma mücadelesi veriyor. Diğer bir yandan ise bazı madencilik şirketleri ayakta durabilmek için ellerindeki tüm varlıkları satma yoluna girmiş durumda.

Kripto para madenciliği karlı mı?

Ukrayna - Rusya Savaşı, artan faiz oranları, yükselen enflasyon ve resesyon riskine yönelik endişeler ile ağır bir darbe almış durumda. Şu an kripto para piyasaları oldukça zor günlerden geçiyor.
 
Kripto paralar da son dönem içerisinde yaşanan sert düşüş, artan enerji fiyatları ile beraber kripto para madencilerini oldukça olumsuz etkiliyor. Yoğun bir enerji içeren kripto para sektörü madenciliğinde, gelirde yaşamış olan düşüşe karşın artan maliyetler, madencilere kârlılığı üstünde büyük bir baskı oluşturuyor.
 
Geçmiş yıllar içerisinde borçlanma yolu ile büyümeye doğru ilerleyen madencilerin de gelirlerinin düşmesi ile ödemelerini sağlamakta oldukça zorluk çektiği dile getiriliyor.
 
Bu durum kapsamında bazı madencilik şirketleri ellerinde kalan varlıkları satışa çıkarmak için zorluyor. Core Scientific ve Riot Blockchain varlıklarını satışa çıkaran şirketler arasında yerini alıyor.

Kripto para madenciliği karlı mı?


Karlılık oranında azalış söz konusu

Kripto para madencilik şirketlerinden birisi olan Luxor Technologies’in Operasyon Direktörü olan Ethan Vera, yapmış olduğu açıklamada, ekonomik gelişmeler dikkate alındığı zaman son dönem içerisinde kripto para madencileri için çok zor geçtiğini dile getirdi.
 
Madencilerin gelir oranının azaldığını diğer bir yandan ise maliyet oranlarının arttığını dile getiren Vera; “Gelir doğrultusunda düşüşe geçen Bitcoin fiyatından bir çok kişi önemli ölçüde etkilendi. Günde ortalama tere hash başına 40 sent karlılık düşüyordu. Şimdilerde ise yaklaşık olarak 10 sente geriledi. Dolayısı ile makinenin kârlılığı önemli bir ölçüde düşüşe geçti. Şimdiki ekonomi karşısında yeni nesil olan bir makine günde yaklaşık olarak 10 dolar gelir elde edebiliyor.” sözlerini dile getirdi.


Madenciler Bitcoin’de olan varlıklarını satıyor

Piyasanın geçen yıl içersinde cömertçe kendisini ödüllendirildiğini aktaran Vera, kripto para madencilerini toplumun sahip oldukları bilgi işlem gücü ve beraberinde hash oranının agresif bir şekilde büyüttüğünü kaydetti.
 
Vera; “Madenciler elde etmiş oldukları makine değerinin oldukça üzerinde bir değerlendirme ile ödüllendiriliyordu. Bu nedenle bu gerçekten bir silahlanma yarışına dönüştü. Madenciler çok daha fazla makine sahibi olabilmek için her türlü farklı yolu bulmaya çalışıyorlardı. Bu durum da onları daha çok borçlanma araçlarına göndermelerini sağlıyordu.” şeklinde konuştu.

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler