Kripto Para Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Faiz indirimi, kripto para fiyatlarını etkileyen faktörlerden birisi kabul edilir. FED (Federal Reserve Bank) faiz indirdiğinde, insanlar daha risksiz bir yatırım olan devlet tahvili ve bonoları yerine, borsa, döviz, altın ve kripto para piyasasına yönelir.

Kripto Para Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Günümüzde gencinden yaşlısına pek çok insan kripto paralara yatırım yapıyor. Bu yatırımlardan ciddi kazanç elde edenler olduğu gibi, büyük kayıp yaşayanlar da var. Temel iktisat eğitimi olmayan kişilerin, kripto para fiyatlarını etkileyen faktörler hakkında net bilgi sahibi olmamaları çok normal. Her ne kadar kripto paralar, diğer para birimleri veya yatırım araçlarından farklı bir enstrüman olsa da, temel birer finans enstrümanı olduğundan, diğer yatırım araçlarındaki gibi benzer faktörlerden etkilenebiliyorlar. Peki kripto para fiyatlarını etkileyen faktörler nelerdir?

 

Faiz İndirimi

Faiz indirimi, kripto para fiyatlarını etkileyen faktörlerden birisi kabul edilir. FED (Federal Reserve Bank) faiz indirdiğinde, insanlar daha risksiz bir yatırım olan devlet tahvili ve bonoları yerine, borsa, döviz, altın ve kripto para piyasasına yönelir. Bu da piyasadaki talebin artması ve buna bağlı olarak kripto para fiyatlarının artması ile ilişkilendirilir. 

1- Faiz indirimleri her zaman kripto para fiyatlarını yükseltmeyebilir.

2- Özellikle kripto para fiyatları zaten yüksekse, bu durumda fiyatın bir süre daha stabil kalacağı ve uzun süre düşmeyebileceği ifade edilebilir.

3- İnsanlar bir borsa ya da yatırım enstrümanı yükseldiğinde, genellikle fiyatı daha düşük kalan enstrümanlara yönelmektedirler.

 Kripto Para Fiyatlarını Etkileyen Faktörler - Resim : 1

Arz ve Talep

Tüm piyasalarda olduğu gibi tabi ki kripto para piyasalarında da arz ve talep çok önemli bir faktör. Bir malın talebi artarsa fiyatı yükselir, bu tüm piyasaların temel yapıtaşıdır. Eğer kripto para piyasalarına olan talep artarsa, kripto para fiyatları artış gösterecektir, bunu anlamak için de uygulayabileceğiniz birkaç faktör var.

Kripto Para Kullanım Haberleri

X bir kripto para daha sık kullanılmaya başlandıysa, bu talebin artabileceğini gösterir. Bir kripto varlığın, bazı iş yerlerinde kabul edilmeye başlanması, özellikle bu iş yerleri önemli kuruluşlar ise, tüm bu hareketler o para biriminin değerini artıracaktır.

 

Yasal İzinler

Bir kripto para birimi, önemli bir yasal izin almışsa, bu durum güven artışı sağlayacağı için haliyle kripto para fiyatını önemli oranda yükseltecektir. Aynı şekilde belirli bir kripto para biriminin yasal izinlerinin iptal edilmesi de kripto para fiyatını düşürebilir

Kullanılabilirlik Durumu

Eğer bir kripto para, her yerde kullanılamıyorsa veya kolay bir kullanım alanına sahip değilse, ne yazık ki kripto para fiyatı olumsuz etkilenecektir. Tam tersi durumda da olumlu etki sağlayacaktır.

Çeşitli Haberler

Bir coin üzerinde olumsuz bir haber varsa, o coinin değeri azalabilir ve ciddi oranda değer kaybedebilir demektir. Bu yüzden kripto para fiyatlarını etkileyen faktörler arasında yer alır.

 

Değerli Madenler Piyasası

Faizlerin düşük, altın ve gümüş gibi madenlerin fiyatlarının çok yüksek olduğu zamanlarda kripto para fiyatlarına yatırım yapılabilir. Özellikle son zamanlarda bazı yatırım fonlarının, değerli maden portföylerine kripto paraları da eklemesi, önemli bir faktör olarak değerlendirilebilir.

Yorumlar