Dogecoin (DOGE) nedir? Dogecoin'in geleceği 2022

Dogecoin, Elon Musk tarafından tüm dünyaya tanıtılmasıyla birlikte hızlı şekilde bulunduğu fiyatı defalarca kez yukarı katladı. Bununla birlikte Dogecoin yatırımcılarının en büyük merakı Dogecoin'in geleceğinin ne olacağı.

Dogecoin (DOGE) nedir? Dogecoin'in geleceği 2022

Dogecoin nedir?

Dogecoin (DOGE), 2013 yılında piyasaya sürülen bir memecoindir. Gerçek bir kullanım durumu olmamasına rağmen, fiyat kırılmaları geri gelmeye devam ediyor.

Dogecoin (DOGE), 2013 yılında Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından piyasaya sürülen bir altcoindir. Altcoinler, Bitcoin'den sonra piyasaya sürülen tüm kripto para birimleridir. Dogecoin (DOGE), “meme coin” olarak adlandırılan, yani gerçek uygulaması olmayan bir kripto para birimidir.

Dogecoin'i nerelerde kullanabilirsiniz?

Reddit gibi İnternet panosu kullanıcıları, diğer kullanıcılara bahşiş vermek için DOGE kullanır. Bunun dışında, altcoin gerçekten hiçbir işe yaramaz. Bununla birlikte, ara sıra bir yutturmaca var. Bu en son 2021'deki durumdu. DOGE sadece beş ayda yüzde 14.000 değer kazandı.

Dogecoin'i nasıl kullanabilirim?

DOGE protokolüne katılmak için bir masaüstü cüzdan indirmelisiniz. Hafif bir cüzdan ve tam bir cüzdan arasında seçim yapabilirsiniz. Light Wallet ile blok zincirinin tamamını indirmezsiniz, bu da bilgisayarınızda yerden tasarruf sağlar. 

Dogecoin'in Bitcoin'den farkı nedir?

Dogecoin, Litecoin'in (LTC) bir çatalı olan ve sırayla Bitcoin'in (BTC) bir sert çatalı tarafından yaratılan Luckycoin'in bir sert çatalıdır. BTC çatal zincirinin başında olduğu için kaynak kodun Bitcoin ile bazı benzerlikleri vardır. Ancak, örneğin madalyonun algoritmik para politikasında farklılıklar vardır. DOGE, başlangıçta Bitcoin'e benzer bir deflasyonist kripto para birimi olarak planlanmıştı. 2014'te para politikası değişti ancak enflasyonist bir ritme sahip oldu. Şimdi blok başına 10.000 DOGE ağa giriyor. Bitcoin'den farklı olarak, Dogecoin'in blok süresi yaklaşık bir dakikadır.

Dogecoin Yorum

 Dogecoin günlük grafiklerde düşen regresyon kanalının içinde dip bölgesinden aldığı destekle birlikte 0,1450 dolar bölgesinden hızlı bir yükseliş ile 0,1796 dolar bölgesine kadar yükseliş gösterdi. Analistler kanal tepesi olarak 34 cent olarak gösteriliyor.

Dogecoin Grafik

Dogecoin grafik

Dogecoin'in sıralı destek ve dirençleri şöyle sıralanıyor:

Destekler; 0,1525 - 0,1452 - 0,1325
Dirençler; 0,2158 - 0,2397 - 0,2667

Dogecoin ve Elon Musk

Dogecoin: Elon Musk işlem ücretlerini düşürmeyi savunuyor

Dogecoin bir şaka parası olarak meydana geldikten sonra Elon Musk tarafından çok sevilmiş ve tüm piyasayı alt üst edecek kadar bir yatırım yaptığını dile getirmişti. Ardından tüm piyasayı etkisi altına alan Dogecoin yatırımları, meyvesini vermiş ve neredeyse bir yılda yüzde 1500 üzerinde bir getiri sağlamıştı.

Elon Musk, Dogecoin için bu kripto parasının babası olduğunu ilan etmiş ve gelecekte 1 dolara kadar yükseleceğini ima eden onlarca paylaşım yapmıştı. Son zamanlarda çok fazla sosyal medya paylaşımına yer vermeyen Elon Musk, fiyat düşüşlerine rağmen elinde BTC haricinde sadece Dogecoin tuttuğunu dile getirdi.

Dogecoin Hedef Fiyatı 2022 

Dogecoin hedefi fiyatı olarak birçok yatırımcı ve piyasa analisti birden fazla yorumda bulunsa dahi en çok ilgiyi Elon Musk'ın yaptığı 1 dolar yorumları dikkat çekiyor. Fakat sınırsız arzı olan ve sürekli üretilmeye devam eden bir coin için 1 dolar hedefi en azından şu anki piyasa değerlerine bakıldığında pek de  gerçekçi ve olabilir gibi durmuyor.

DOGEUSD:BNN Dogecoin Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.06256
En yüksek 0.06411
En düşük 0.06213
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler