Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor!

Kredi kartları ve banka kartları için yeni bir düzenleme geliyor. Düzenleme ile günlük temassız kart harcama limiti 500 TL'ye kadar çıkarıldı. Detaylar haberimizde yer alıyor...

Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor!

Kredi kartında yeni dönem başlıyor!

Kredi kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir karar alındı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartı ile temassız ödeme limitlerinde değişikliğe giderek büyük oranda bir limit artışı yapıldı. Alınan karara göre 1 Şubat’tan itibaren temassız ödeme limiti, 350 liradan 500 liraya çıkacağı bilgisi ile birçok vatandaşa kredi kartı yenileme imkanı sunuldu.

BDDK’nın Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Bankalar arası Kart Merkezi’ne (BKM) gönderdiği yazıda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’de yayılımının önlenmesi amacıyla bankacılık sektöründe bazı tedbirlerin alınmasının ardından temassız kart ödemesi bir hayli popüler bir hal aldı. İlk başta günlük harcama limitinin 150 TL olan temassız kart limiti ilk olarak 350 TL’ye kadar artırılmıştı.

Temassız işlem limiti 500 TL olarak belirlendi

Daha önce 250 Türk lirasına çıkarılmış olan kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin 7 Mayıs 2021’de 350 Türk lirası olarak güncellendiği aktarılan yazı sonrası, salgın vakalarının devam ettiği bu günlerde kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin, 1 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere 500 Türk lirası olarak yeniden güncellenmesine karar verildiği Bankalar kurulundan ilan edildi. Genel olarak yaşanan olumsuz durumlardan dolayı temassız kart kullanımı oldukça artış gösterdi.

 Yapılan bu artış sonrası bir çok vatandaş kart limitlerini güncellemeye başladı. Temassız kartlar genel olarak tüm bankalar tarafından kullanılan bir yöntemdir. Kullanılan yöntem içinde temassız kartın üzerinde Wifi işareti yer alır. Bu işarete ek olarak kredi kartınızın temassız alışverişe açık olması gerekir. Bu sayede temassız kartı dilediğiniz şekilde kullanıp her alanda en kısa sürede ödeme yapabilirsiniz. Temassız kartın en önemli özelliği ise her hangi bir şifre girişi yapmadan sadece kartı yaklaştırmanız ile ödeme gerçekleşecektir.