Bakır fiyatları ne kadar oldu?

Bakır fiyatının ne kadar olduğu merak edilirken Londra'da bakır fiyatları, sıkı tedarikin Omicron endişelerini dengelemesi ile yatay seyir izliyor.

Bakır fiyatları ne kadar oldu?

Bakır emtia fiyatları ne kadar? Bakır kaç lira, bakır fiyatı ne kadar? Bakır nereden alınır? Bakır nasıl alınır satılır?

Londra Metal Borsasında bakır fiyatları, sıkı tedarik ve yenilenen risk iştahının, artan Omicron varyantı endişelerini dengelemesiyle bugünkü işlemlerde yatay seyir izliyor. 

Bakır fiyatları ne kadar oldu? Bakır emtia nasıl alınır/satılır? - 22 Aralık 2021

LME'de üç ay vadeli bakır, Türkiye saatiyle 05.45'te yatay seyretti ve 9 bin 351 dolar/tondan işlem görüyor. Bu düzey, 10 Aralık tarihinden bu yana en yüksek düzey olan 9 bin 570 dolar/tona çok yakın.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsasında ocak vadeli bakır kontratı, yüzde 0,6 artış göstererek 69 bin 440 yuan/tona (10.898 dolar) yükseldi. 

Bakır fiyatları ne kadar oldu? Bakır emtia nasıl alınır/satılır? - 22 Aralık 2021

Asya piyasaları 2022 yılına girerken risk iştahındaki artış ile yükselmeye başladılar. LME'de bakır stokları eki ayında 14 bin 150 ton olan tarihinin en düşük düzeyinden 81 bin 425 tona yükseldi fakat zirveyi henüz göremedi.

ShFE'de stoklar 2009 yılından bu yana en düşük düzeyinden seyrediyor.

Londra Metal Borsasında alüminyum yüzde 0,2, nikel yüzde 0,3 artarken; kurşun yüzde 0,2, çinko da yüzde 0,4 oranında geriledi.

Bakır nasıl alınır/satılır?

Bakır alım satımı yapabilmenin ETF'ler, vadeli işlemler ve madencilik hisse senetleri vb. gibi pek çok yolu vardır.

Bakır ETF uygulamasında yatırımcılar bakır ya da bakır madenciliği şirketlerine odaklanan fonlara bakarak dolaylı şekilde bakır pazarına ulaşabilmektedirler. 

Bakır vadeli işlem sözleşmeleri, yatırımcılara piyasada daha düşük risklerle yatırım yapma imkanı tanır. Vadeli işlemler, alıcıların ve satıcıların gelecekte bir varlık alım satımı yaptıklarında fiyatı sabitlemelerine olanak verir. 

Bakır stokları yöntemi, riskli olabilen fakat piyasaya doğrudan giden bir yoldur. Yatırımcılar, bakır madenciliğiyle ilgilenen şirketlerin hisselerini alabilir ve hem bu şirketlerin performansını hem de bakır fiyatındaki dalgalanmayı direkt olarak gözlemleyebilir. 

Etiketler