Kardemir D hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı 2022

Kardemir D hissesinin geçmişini ve geleceğini incelediğimiz bu raporda hem şirket yapısını hem de hissenin verimliliğini gelin hep birlikte inceleyelim.

Kardemir D hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı 2022

Karabük Demir Çelik Fabrikaları Tarihçesi

Dönemin Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla, İsmet İnönü tarafından 1937 yılında temelleri atılan Türkiye'nin ilk ağır sanayi üretim tesisidir. 1955 yılına kadar gelen sürede üretim hacmini sürekli artıran ve yine piyasanın önde gelen demir çelik sanayi firmalarından Erdemir ve İsdemir'in kurulmasına öncülük eden Karabük Demir Çelik Fabrikaları 1995 yılına gelindiğinde özelleştirilerek 'Kardemir' adını almıştır.

Kardemir şirketi temel atma töreni - İsmet inönür

Kardemir Hissesi Halka Arz

Özelleştirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 1998 yılına gelindiğinde ilk halka arz işlemini gerçekleştiren Kardemir şirketi, Borsa İstanbul'da ilk işlem tarihi 6 Mayıs 1998'dir. 

Kayıtlı sermayesi şu an için 3000000000 TL olan KardemirD hissesi 3 ayrı işlem grubunda işleme konu olmaya devam ediyor. Bunlar ise A, B ve D olarak ayrılıyor. 

Kardemir hissesi A,B ve D hisselerinin farkı nedir?

Kardemir a,b ve farkı nedir?

KARDMD Hisse Yorum

5 Ekim 2021 tarihinde başlattığı yükselen trendini kanalın dışına kadar taşıyarak devam ettiren KARDMD hissesi 6.21 TL fiyatından başladığı yükselen trendinde bugün canlı hisse fiyatı olarak 10.54 TL seviyesine ulaşmış durumda. Hisse fiyatında tarihi zirvelerini yenileyen KARDMD hissesinde kanal üzerinde işlem görmeye devam etmesi halinde yeni bir kanal oluşturmasının muhtemel olduğunu dile getiren piyasa yorumcuları.  13 TL bölgesinin yeni kanal tepesi olduğunu dile getirdi.

KARDMD Hissesi Geleceği 2022

2021 yılı içerisinde yüzde yüzden fazla getiri sağlamış olan KARDMD hisseleri 2022 içerisinde de aynı performansı beklediğini dile getiren analistler Kardemir D hisselerinin yükselişine devam edeceğini ve yıllık olarak getirisinin yüksek olacağını düşünmeye devam ediyor.

KARDMD Temettü Veriyor Mu?

KARDMD 2022'yılında temettü ne zaman? sorunun yanıtı henüz belli değil. Temettü verimliliği çok yüksek olmayan KARDMD hissesin 2019 yılından bu yana temettü vermiyor. Temettü alışkanlığı ise hayli zayıf olan KARDMD hissesinde ortaklık yapısı gereceğinde temettü verimliliği en düşün olan grup KARDMD grubudur.

KARDMD Hissesi Grafik ve Teknik Analiz

KARDMD Hissesinde teknik veriler hissenin performansının piyasa üzerinde getiri sağladığını gözler önüne seriyor. Son 1 yıllık 5 yıllık ve 10  yıllık performansına bakıldığı taktirde uzun vade yatırımcısına neredeyse hiç para kaybettirmemiş olan KARDMD hissesi yorumları genelde geleceği ve yeni hedef fiyatı üzerinden oluyor piyasa analistlerinin incelemesi sonucunda 2022 yılında hedef fiyatından yukarıda bahsetmiştik bir de daha kısa vade için yorumlamalarına bakalım. 

KARDMD hissesi geçmişten günümüze çok fazla dalgalanma hareketi yapmakla birlikte GAP boşluklarını çok hızlı şekilde kapatmak gibi bir alışkanlığı olduğunu söyleyen analistler 3 işlem günü önce açtığı GAP boşluğunu kapatmak isteyebileceğini bu sebeple işlem yapan yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini dile getiriyorlar.

KARDMRD hisse grafiği ve yorum.

Teknik destek ve direnç noktaları ise şöyle sıralanıyor, 

Destekler: 10 - 9,46 - 8,78
Dirençler: 10,60 - 11 - 11,23

KRDMD KARDEMIR KARABUK DEMIR CELIK SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 25
Satış 25.02
Değişim -0.04%
Son Değer 25
En yüksek 25.46
En düşük 24.8
Haftalık Değişim 2.459%
Aylık Değişim 7.7586%
Yıllık Değişim 5.2188%
Etiketler