KOSGEB desteğinde süre uzatıldı! Teminatsız 550 bin TL veriliyor

KOSGEB 550 bin liraya kadar destek veriliyor. Makro ve mikro işletmelere verilecek olan bu destek faizsiz olacak ve 24 ay geri ödemesiz olacak.

KOSGEB desteğinde süre uzatıldı! Teminatsız 550 bin TL veriliyor

KOSGEB'in gençlere yönelik vermiş olduğu teminatsız destek ödemeleri artarak devam ediyor. Gençlerin iş hayatında daha farklı bir şekilde çalışmasını sağlamak adına verilen kredilerin süresi uzatıldı. 5 personel için ve personel başına 110 bin liraya kadar faizsiz ve teminatsız destek projeleri 10 Ekim'e kadar uzatıldı. Mikro işletmelerde 220 küçük işletmelerde ise 550 bin liraya kadar finansman desteği sağlanıyor. Yapılan bu ödemelerin geri ödemesi ise 24 ay sonra başlıyor. 


Mikro işletmelere 220 bin TL verilecek

Mikro işletmelere ilk etapta 220 bin TL'lik bir destek sunulacak. İmalat bilgisayar programlama covid-19 salgınında nispeten daha fazla etkilemiş olduğu bazı hizmet ve ticaret sektörlerinde 220 bin TL'lik destek projesi verilecek. Mikro ve küçük işletmeler bu ödemelerin tamamından faydalanabilecek.

KOSGEB desteğinde süre uzatıldı! Teminatsız 550 bin TL veriliyor
Mikro işletmelerde 2 küçük işletmelerde ise 5 personele kadar bu fırsattan yararlanmak söz konusu olabiliyor. İşletme sahibi ya da işe alınan personelin kadın olması durumunda destek üst limiti ise 10 bin lira daha artırılacak. Bu sayıda mikro işletmeler 220 bin küçük işletmeler ise 550 bin liraya kadar faizsiz ve teminatsız desteklerden yararlanacak.


Nasıl başvuru yapılacak?

Başvuru kriterlerini taşıyan küçük ve mikro işletmeler KOSGEB'in resmi sitesinden e-hizmetler menüsünden başvurulabilecek. Başvurularında 10 Ekim tarihine kadar uzatıldığını söylemek gerekiyor. Program başvurusu onaylanan işletmeler ödeme talep edebileceği son tarihi 28 Kasım 2022 oldu.