İŞKUR’dan gençlere müjdeli haber! Gençler bu hibeden faydalanabilecek

Türkiye istihdam konusunda sıkıntılar yaşamaya devam ederken, yetkililer gençlerin iş bulabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. İŞKUR, bu konuyla ilgili yeni bir projeye imza atıyor. 15 ile 24 yaş arasındaki gençler bu proje yardımıyla istihdam edilebilecek.

İŞKUR’dan gençlere müjdeli haber! Gençler bu hibeden faydalanabilecek

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), ülkede yer alan gençlerin istihdam olanakları için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni projelere imza atmakta olan İŞKUR, bu kez de Avrupa Birliği ile ortak bir çalışma yürütecek. Bu proje ile hedeflenen, ülke gençlerine iş alanı açabilmek. Henüz geliştirilme aşamasında olan bu projede, gençlere Euro bazında hibe de yapılacak. Yapılması planlanan hibenin toplam miktarı ise 19.5 milyon Euro olarak duyuruldu.

İŞKUR, yüzbinlerce genç için umut olacak

 Avrupa Birliği ile ortak bir şekilde yürütülecek projenin, çok sayıda gence umut olması bekleniyor. Gençlere yönelik olacak bu destek programı, 15 ve 24 yaş aralığındaki gençleri kapsayacak. 24 yaşını geçmiş olan gençler ise projenin sunacağı imkanlardan faydalanamayacak. Yaklaşık 3 milyona yakın genç için gerçekleştirilmesi düşünülen proje için 19.5 milyon Euro’luk bir bütçe planlanıyor.
 İŞKUR’dan gençlere müjdeli haber! Gençler bu hibeden faydalanabilecek
Türkiye İş Kurumu ve Avrupa Birliği’nin ortaklaşacağı bu proje, iki farklı aşama olarak tasarlanıyor. Aktarılan bilgilere göre 12 ay boyunca gençlere hibe desteği verildikten sonra, ilerleyen 30 ay boyunca da teknik destek verilmesi planlanıyor. Toplamda yaratılan bütçenin çok büyük bir kısmı hibeye ayrılırken, diğer kısmı ise teknik destek için verilecek. Yapılan son hesaplamalara göre hibe için 17 milyon Euro’luk bir bütçe öngörülürken, toplamda 19 milyon Euro’nun 2.5 milyon Euro’luk kısmı teknik destek için harcanacak.
 
Çalışmaları devam etmekte olan, gençlere yönelik bu destek programında, ülkedeki gençlerin iyi bir iş olanağına sahip olması amaçlanıyor. İstihdam konusunda ilerlemek için farklı projeler de gerçekleştiren İŞKUR, meslek eğitim kursları ve diğer farklı projelerle binlerce kişinin istihdam edilmesine olanak tanımaya devam ediyor. Avrupa Birliği ile birlikte girilen bu yeni projenin ne zaman tamamlanacağı henüz belli olmasa da, projenin yakın bir zamanda uygulamaya girmesi bekleniyor.


 
 
 

Etiketler