TOKİ arsa çıkanlar ev yapmak zorunda mı?

TOKİ arsa başvuruları dün itibariyle başladı. Başvuru yapan kişiler tarafından TOKİ arsa çıkanlar ev yapmak zorunda mı? diye araştırmaya başladı.

TOKİ arsa çıkanlar ev yapmak zorunda mı?

TOKİ arsa başvurusu yapan kişiler tarafından TOKİ arsa çıkanlar ev yapmak zorunda mı? diye araştırma yapmaya başladı. TOKİ arsaları piyasaya göre ortalama %30 indirimle satışa sunulacak. Arsayı alan kişiler kendi evini istediği gibi yaptırabilecek. Peki, arsa sahipleri ev yapmak zorunda mı?

7 Kasım’a kadar sürecek olan başvurular için ödenecek ücret Ziraat Bankası şubelerine yapılacak. TOKİ arsa yapımı farklı illerde 100 bin konut ve 28 ilde 10 bin iş yeri olarak belirlendi. Arsaların yüzölçümü de 350 metrekare ile 500 metrekare arasında değişiklik gösterecek. Peki, arsa çıkanlar ev yapmak zorunda mı?

TOKİ arsa çıkanlar ev yapmak zorunda mı?

TOKİ arsa başvurusu yapan kişiler tarafından arsaya ev yapma zorunluluğu olup olmadığını araştırma yapmaya başladı. TOKİ arsa başvurusu yapan kişiler arsa çıktığı takdirde ev yapmak zorunda. Arsa alındıktan en geç 1 yıl içerisinde evin inşaatına başlanması ve en geç 2 yıl içinde de zemin kat taban döşeme seviyesinin de bitmesi gerekir. Arsa alınıp ev yapılmadığı takdirde ise yatırılan paranın %10’u kesilerek vatandaşa parası geri verilecektir. Arsa da tekrar TOKİ’ye geçecektir.

TOKİ arsa çıkanlar ev yapmak zorunda mı

TOKİ arsa fiyatları ne kadar?

TOKİ arsa fiyatları çeşidine göre değişmektedir. Müstakil arsa fiyatı 192 bin 500 TL’den başlayacak olup taksitler 1604 TL’den başlayacak. Arsalar için ikinci seçenek ise hisseli arsa olmaktadır. Hisseli parsel 150 metrekare olmakla beraber toplam 112 bin 500 TL fiyat belirlenmiştir. 937 TL taksitle alınacak arsalar için başvuru ücreti ise 500 TL olarak belirlenmiştir.