Katmercilerden yeni ihracat anlaşması hisseye nasıl yansıdı?

Katmerciler, Kenya'ya 91,4 milyon dolarlık HIZIR satışı için imza attı.

Katmercilerden yeni ihracat anlaşması hisseye nasıl yansıdı?

Türk savunma endüstri şirketi Katmerciler Ekipman (#KATMR), zırhlı savunma aracı ihracatı konusunda büyük çaplı yeni bir anlaşmaya daha imza attı. Kenya'nın askeri gereksinimleri doğrultusunda gerçekleştirdiği zırhlı araç alım ihalesinde en ideal teklifin sahibi olan Katmerciler,

Kenya Savunma Bakanlığı ile protokol imzaladı

118 araçlık HIZIR ve türevleri ile yedek parça ve bakımlarından oluşan paket anlaşmanın toplam tutarı 91 milyon 415 bin 182 dolar. Araçların teslimatına 2022 senesinde başlanacak ve 2023 senesinde tamamlanacak.

Anlaşma, Katmerciler'in tek seferde yaptığı en yüksek ihracat anlaşması olma özelliği taşımasıyla yatırımcıları tarafından büyük ilgi gördü. Söz konusu sözleşmeyle ilgili açıklama sonrası yüzde 10 yükselen hisseler 3.19 TL'ye kadar yükselerek tavan günün tavan seviyesine yükseldi.

Katmercilerden yeni ihracat anlaşması hisseye nasıl yansıdı? - Resim : 1

Destek bölgesinden aldığı tepkiden sonra birkaç günlük yatay seyirin ardından gelen KAP bildirimi ile birlikte düşen kanalın zirvesine doğru yola çıkan KATMR hissesinde yaşanan gelişmeleri Birborsa.com'dan takip etmeye devam edin.

BirBorsa / Cem Arslan

KATMR KATMERCILER ARAC USTU EKIPMAN SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2.26
Satış 2.27
Değişim -0.04%
Son Değer 2.27
En yüksek 2.34
En düşük 2.25
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 6.5727%
Yıllık Değişim 19.4736%
Etiketler