Eth Defi uygulamalarına bağlı adreslerin sayısı 3 milyonu geçti

Ethereum aracılığıyla merkezi olmayan finans (defi) protokollerinden yararlanan kullanıcı veya benzersiz adres sayısı, son istatistiklere göre 3 milyonu aştı.

Eth Defi uygulamalarına bağlı adreslerin sayısı 3 milyonu geçti

Ethereum aracılığıyla merkezi olmayan finans (defi) protokollerinden yararlanan kullanıcı veya benzersiz adres sayısı, son istatistiklere göre 3 milyonu aştı. Aralık 2018'den bu yana 2,4 milyon kullanıcı kaydedildiği için bu benzersiz adreslerin büyük çoğunluğu Uniswap defi protokolünü kullanıyor.

Ethereum Defi Uygulamaları Benzersiz Adresleri 3 Milyonu Aşıyor

Dune Analytics istatistiklerine göre, defi kullanan kullanıcı sayısı veya benzersiz ethereum adresleri bu hafta 3 milyon eşiğini aştı. Veriler, yazının yazıldığı sırada 27 Temmuz'da kaydedilen 3,092,000 benzersiz adres olduğunu gösteriyor. Bu adreslerin aslan payı, merkezi olmayan değişim (dex) platformu Uniswap'tan geliyor.

Uniswap'ın dex'i şu anda Uniswap ticaret protokolünden yararlanan yaklaşık 2.438.374 benzersiz adrese sahiptir. Bununla birlikte, bir kullanıcının birden fazla benzersiz adresi olabileceğinden, kayıtların fazla tahmin edilebileceğini belirtmekte fayda var. Ayrıca, Dune Analytics'in "Zaman İçinde Defi Kullanıcıları" tablosundan elde edilen veriler, yalnızca Ethereum tabanlı defi uygulamalarının anlık görüntüsünü yakalar.

Defi kredi uygulaması Bileşik Salı günü yaklaşık 326.723 adrese sahiptir ve 1 inçlik likidite protokolü yaklaşık 276.924 benzersiz adrese sahiptir. Uniswap, Compound ve 1inch'in arkasında sırasıyla Sushiswap, Balancer ve Kyber gibi defi uygulamalar var.

Toplam Değer Kilitli 10 Milyar Dolar Arttı, Dex Hacmi Büyüdü, Defi Tokenleri Çift Haneli Kazançlar Elde Etti

Kripto para piyasaları bu hafta bir miktar fiyat toparlanması yaşarken, defi kripto varlıkları önemli artışlar gördü. Yedi gün önce, defipulse.com tarafından kaydedilen sayısız defi uygulamasında kilitlenen toplam değer (TVL), TVL'nin yaklaşık 55 milyar dolar olduğunu gösteriyor. TVL metriği o zamandan beri 27 Temmuz'da kaydedilen mevcut 65 milyar dolara yükseldi.

Merkezi olmayan borsa (dex) istatistikleri, son 24 saat içinde popüler dex platformlarında kaydedilen 2.33 milyar dolarlık ticaret hacmi olduğunu gösteriyor. Yedi günlük veriler, küresel takaslarda 15 milyar dolar kaydedildiğini ve Uniswap'ın bu hacmin yüzde 64'ünü ele geçirdiğini gösteriyor.

Bu istatistikler yalnızca ETH tabanlı dex platformlarını temsil eder. Uniswap'ın hacimli ticaret hacmini Sushiswap (yüzde 9,6), Eğri (yüzde 7,8) ve 0x Native (yüzde 5.5) takip ediyor. Uniswap, Sushiswap ve Aave gibi uygulamalardan kaynaklanan Defi tokenleri, BTC'nin Pazar akşamı kısa süreli sıkışmasının ardından çift haneli kazançlar gördü.

Etiketler