Fitch, Migros'un AA olan ulusal uzun vadeli kredi notunu yükseltti

Fitch Ratings, Migros'un AA olan ulusal uzun vadeli kredi notunu en yüksek not olan 'AAA'ya yükseltti.

Fitch, Migros'un AA olan ulusal uzun vadeli kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Migros'un 'AA(tur)' olan ulusal uzun vadeli kredi notunu en yüksek not olan 'AAA(tur)'a yükseltti. Migros 2021 yılının ilk 6 ayında çevrim için yatırımlarının yanında, 140 yeni mağaza açtı ve coğrafi yaygınlığını artırarak yatırımlarını devam ettirdi. Fitch Ratings, raporunda Migros'un borçluluğunun azaltılması ve FX riskinin katılmasının sonucunda şirketin finansal risk profilinin önemli ölçüde iyileşmesinin not artışında etkili olduğunu aktardı.

Migros'un kendine özgü değer yaratma becerisi destekleyici faktör oldu

Fitch Ratings, raporunda Migros'un borçluluğunun azaltılması ve FX riskinin kapatılmasının sonucunda şirketin finansal risk profilinin önemli derecede iyileşmesinin not artışında etkili olduğunu belirtti.

Öte yandan, tüketici harcamalarının dalgalandığı zamanlarda gelir ile marjların korunması ve sürdürülebilir pozitif serbest nakit akımı yaratılması da kredi notunu destekleyen unsurlar Rapora göre Migros'un kredi notu, gıda perakende sektöründeki pozisyonu ve rekabetçi baskılara karşı direnç sağlayan, dijital dönüşümü gerçekleştirerek kendine has değer yaratma gücünü yansıtıyor.

Raporda, Migros'un kapatılan kur riski, borçluluğu azaltma konusunda gösterdiği güçlü irade ve bunu açıkça ortaya koyması, gerçekleştirilen varlık satışlarının borçluluğun azaltılmasında kullanılması, Migros'u sektörde farklılaştıran, kendine özgü değer yaratma becerisi, güçlü online operasyonları, markalı ürün tedarikçileriyle olan kuvvetli ilişkileri, geniş ve rekabetçi fiyatlı ürün çeşidi ve serbest nakit akımı yaratmadaki kabiliyeti kredi notuna yönelik destekleyici faktörler olarak sıralandı.

Migros'un online satış kanallarındaki güçlü konumu rekabet avantajı sağlıyor

Raporda Migros'un borçluluğunu azaltarak sağlıklı bir bilanço yapısına ulaştığı aktarıldı. Öte yandan hem fiziki mağazaları ve hem de online kanallardaki varlığı ile pazar payı kazanmaya devam ettiğinin altı çizildi. Migros'un online satış kanalındaki güçlü konumunun ve bu kanalda salgın döneminde iyice çoğalan müşteri talebinin şirkete güçlü rekabet avantajı sağladığı belirtildi. Fitch Ratings, ayrıca, Migros'un fiziki büyümenin yanı sıra daha az sermaye gereksinimi olan ve karlı online satış kanalına yatırım yapma konusunda gösterdiği yaklaşımın nakit yaratımını korumada ve riskleri azaltmada önem arz ettiğini ekledi.

Fiziki büyümenin yanında online satış kanallarındaki yatırım da dikkat çekti

Fitch Ratings raporunda Migros'un online satış kanalındaki lider konumunun ve bu kanalda artan müşteri talebinin güçlü rekabet avantajı sağladığı aktarıldı. Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren Migros'un geniş coğrafyada yayılım göstermesi ve çoklu kanal yönetimindeki başarısıyla sektörde ayrıştığı aktarıldı. 

Yaratılan nakit akışı dikkat çekici

Fitch Ratings raporunda Migros'un operasyonlarından yaratılan nakit akışına vurgu yapılırken, şirketin borçluluğunun ve FX riskinin azaltılması sonucunda finansal risk profilinin önemli ölçüde iyileşmesinin not artışında etkili olduğu belirtildi. Rapora göre, Migros'un kredi notu, gıda perakende sektöründeki pozisyonu ve rekabetçi baskılara karşı direnç sağlayan kendine özgü değer yaratma gücünü yansıtıyor. Sürdürülebilir pozitif serbest nakit akımı yaratılması da kredi notunu destekleyen unsurlardan biri olarak açıklandı.

MGROS MIGROS TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 425
Satış 425.25
Değişim -3.75%
Son Değer 425
En yüksek 435.25
En düşük 423
Haftalık Değişim 0.2358%
Aylık Değişim 2.4096%
Yıllık Değişim 26.8656%
Etiketler