Kasım ayında Taproot güncellemesi aktif olacak

Taproot yükseltmesi, Bitcoin madencileri arasında yüzde 90 fikir birliği ile ayarlandı.

Kasım ayında Taproot güncellemesi aktif olacak

Bitcoin (BTC) ağı dahil olmak üzere, tüm kripto para ekosistemi için en temel akım tarafından kabul görmek için yapılması gerekilen en temel iş, gerçek dünya senaryolarına uygun çözümler bulup her bir yatırımcı olan ya da olma ihtimali olan kişinin anlayacağı ve işine yarayacağı bir görünüme erişim sağlamaktan geçiyor.

Önümüzdeki yedi gün içerisinde Bitcoin sözleşmesi; ağ gizliliği, verimliliği ve akıllı protokol yeteneğini geliştirmeyi hedefleyen Taproot yükseltmesi için yumuşak çatallanma (soft fork) sürecinden geçmeye başlayacak.

Taproot, Bitcoin'in Ağustos 2017'den bu yen temel Segregated Witness (SegWit) ve Lightning Network süreçleri haricindeki ilk büyük yükseltme olacak. Önceki çatallanma, işlem esnekliğini düzeltmeye ve Bitcoin'in ağ ölçeklenebilirliğini iyileştirmeye çalışırken, Taproot yükseltmesi işlem verimliliğini, gizliliği ve akıllı protokol özelliklerini desteklemeyi hedefliyor.

Taproot yükseltmesi, Bitcoin madencileri (madencilik düğümleri) arasında yüzde 90 fikir birliği sağlandıktan sonra dağıtımın gerçekleşmesi için ayarlanmıştı. Haziran 2021'de, Bitcoin geliştiricisi Hampus Sjöberg duyuruyu şöyle tweet’ledi:

Kasım ayında Taproot güncellemesi aktif olacak - Resim : 1

Yeni ağ geçişi ile birlikte BTC için yeni bir dünyaya geçiyor demek doğru olmaz. Fakat Bitcoin için artık potansiyel her bir insan için daha fazla güven aracı ve sağlamlıkla dikkat çekmeye başlayacak gibi duruyor.

Etiketler