Bugün piyasaların odağında hangi veriler olacak?

Bugün yurt içinde Hazine ihaleleri izlenirken ABD'den gelecek üretici enflasyonu takip edilecek. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması da piyasalar tarafından beklenen gündem maddesi olacak.

Bugün piyasaların odağında hangi veriler olacak?

Yurt içi piyasalarda bugün Hazine ihaleleri takip edilirken ABD'den gelecek üretici enflasyon verileri izlenecek. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması da piyasalar tarafından bekleniyor olacak.

Yurt içinde piyasaları neler bekliyor?

Yurt içinde beklenen bir veri bulunmuyor. Hazine'nin gerçekleştireceği ihaleler piyasalar tarafından takip edilecek gündem maddesi olacak. Hazine, 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ile 5 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahvili yeniden piyasaya sunacak. Sabit kuponluda bir önceki faiz yüzde 18,94, TLREF'e endekslide yüzde 5,19 olarak gerçekleşmişti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü bütçeleri görüşülecek.

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin 2021 yılının ilk 9 aylık dönemine yönelik konsolide finansal sonuçlarını gönderme işlemleri tamamlanacak.

Yurt dışında hangi veriler takip edilecek?

10.00, 10.45 - Almanya ve Fransa'dan gelecek ticaret rakamları, Avrupa'nın beklenen ilk verileri olarak takvimde yer alıyor. Almanya ZEW Endeksi ise günün ön öne çıkan verisi olacak. ZEW Beklenti Endeksi son olarak 22,3, Cari Koşullar Endeksi ise 21,6 puan olarak gerçekleşmişti.

14.50 - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot açıklamalarda bulunacak.

15.00 - St. Louis Fed Başkanı James Bullard, UBS Avrupa Konferansı Merkez Bankacılığı Paneli'nde konuşacak.

16.00 - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve banka denetçisi Andrea Enria, ECB Bankacılık Denetimi Forumu'nda konuşma yapacak.

Avrupa Birliği (AB) Ekonomik ve Mali İşler Konseyi toplantısı gerçekleştirilecek.

16.30 - Günün en önemli verisi ise ABD'den gelecek olan ekim ayına yönelik üretici fiyatları olacak. Üretici enflasyonu bir önceki ayda aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 8,6 artış kaydetmişti.

14.00 - ABD'de diğer veri ise NFIB Küçük İşletmeler İyimserlik Endeksi olacak. 10 yıllık tahvil ihalesi de takip edilecek gündem maddesi olarak takvimde yer alıyor. Bir önceki ihalede faiz yüzde 1,584 olmuştu.

Etiketler